1. ULUSAL ÇOCUK KONGRESİ?NDE KIRIKKALE RÜZGARI

1. ULUSAL ÇOCUK KONGRESİ?NDE KIRIKKALE RÜZGARI

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TRT`nin katkılarıyla düzenlenen Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinin on bir bildiri ile katıldığı ?1. Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongresi? Konya`da yapıldı.

KONYADA DÜZENLENEN 1.ULUSAL ÇOCUK VE GENÇLİK KONGRESİ?NDE KIRIKKALE RÜZGARI ESTİRDİLER
46 İLDEN 130 ÖĞRENCİ KATILDI
Bilim ve Sanat Merkezleri`nde öğrenim gören 46 ilden 130 katılımcının yer aldığı kongrede, 147 bildiri sunuldu. Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve sanat Merkezi  Müdürü Bekir Demirdöğen, Edebiyat Danışmanı Nurcan Akbaş, Tarih Danışmanı İlhami Kılıç, Kimya Danışmanı Melike Çınar; Bilsem öğrencilerinden Zeynep Sina Ersan, Beyza Nur İleli, Zeynep Hilal Ayan, Ayşe Eda Ersöz, Sıla Yağmur Erdem, Gözde Kartal, Tuğba Turaman, Sena Güvenç, Enes Ahmet Kapucu, Yusuf Varlı, Yusuf Can Poyrazer, Alperen Torlak katıldılar.
AÇILIŞ KONUŞMASI KIRIKALEDEN
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi`nde gerçekleştirilen kongrede açılış konuşmasını Kırıkkale Bilsem Öğrencisi Beyza Nur İleli yaptı. Büyük beğeni toplayan öğrencimizi gerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Rektör tebrik etti. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sümbül, yetenekli öğrencilerin bu yeteneklerini fark etmeleri, kendi kapasitelerinin farkına varmaları için bu çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, geleceğe ümitle baktıklarını, gençlerin fırsat verilince neler yapabileceklerini hep birlikte gördüklerini ifade etti.
BU ÇODCUKLYARA MUTLAKA İMKAN VERİLMELİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, üstün zekalı kabul edilen çocukların imkan verilmemesi halinde zayi olacaklarını belirtti. Türkiye`nin kaynaklarını iyi kullanamayan bir ülke olduğunu söyleyen Akyürek, ?Çocukların kendini ifade edemediği, zekasını kullanamadığı ve potansiyel elektriğini aktarmadığı zaman bu defa çocuklar sorunlu hale geliyor? dedi.Organizasyonunu yrd. Doç. Dr.  Ahmet Kurnaz?ın gerçekleştirdiği Kongrede bildirilerin sunumu 15 Haziran Cuma günü tamamlandı. Kırıkkale Bilsem öğrencileri gerek sunumları gerekse yönelttikleri sorularla ilgi ilgi odağı oldular. Bildiri sunan küçük öğrencimiz Sıla Yağmur Erdem kongrede diksiyonu ve sunumuyla hayret uyandırdı. Edebiyat Danışmanı Nurcan Akbaş Kırıkkale?yi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti ve gayretlerinin çocuklarının başarılarıyla amaca ulaştığını belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ