19 Mayıs kurtuluşun ilk adımıdır

19 Mayıs kurtuluşun ilk adımıdır

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, 95 yıl önce Türk milletinin yeniden ayağa kalktığını ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ki kurtuluşun ilk adımlarının atıldığını söyledi. Çaresiz kalmış bir milletin dirilişinin 19 Mayıs olduğunu belirten Göç

YENİDEN AYAKLANMA

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili açıklama yaptı. Milletin kurtuluşunun ve yeniden ayaklanmanın tarihi olan 19 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu belirten Göçer açıklamasının devamında, “Bundan tam 95 yıl önce bugün, umutların tükendiği bir zamanda, Gazi Mustafa Kemal ve onun ülkü arkadaşları Samsun’a çıktı. Bu çıkış, şanlı Türk tarihinin geçmiş ve geleceğine dair derin anlamlar ifade eden uzun soluklu bir maratonun ‘ilk adımı’ oldu. Aziz vatanımızı işgal ve istilaya yeltenenlere karşı duruşun ilk adımıydı. Bitkin ve çaresiz duruma düşürülmüş bir milletin dirilişinin, şahlanışının ilk adımıydı. İşgallerle haysiyeti zedelenmiş bir milletin onur mücadelesinin ilk adımıydı.”

 

TÜRKÜN KUDREDİ

“Türkün kudretini yedi düvele ispat etmenin ilk adımıydı,

Bağımsızlığın Türkün karakterinin bir gereği olduğunu göstermesinin ilk adımıydı. Bağımsızlık ülküsü ve mücadele azmini Anadolu’ya taşımanın ilk adımıydı. Beyaz Ay Yıldızlı Al bayrağı Anadolu’nun her köşesine bir daha indirmemek üzere dikmenin ilk adımıydı.‘Ya istiklal Ya ölüm’ diyerek, teslimiyetçiliği ret etmenin, emperyalizme karşı durmanın ilk adımıydı. Millet ve devlet idealini birleştirip bütünleştirmenin ilk adımıydı. Ve bu önemli adım Türkiye Cumhuriyetini bu millete kazandırmıştır. Bu kazanımlar öyle kolayca da olmamıştır. Her bir kazanımın bedeli fazlası ile bu millet tarafından ödenmiş, hala da ödenmektedir.”

 

CAN VERİLMİŞ TOPRAKLAR

“Yeri gelmiş canlar verilmiş, yeri gelmiş açlığa sefalete razı olunmuştur. Gelecek nesillerin ödenen bu ağır bedellerden haberdar edilmesi ve bir daha böyle bedeller ödenmesinin önüne geçilmesi için de milli bayramlar ihdas edilmiştir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu anlamlı günün hediye edilmesi bile gazi Mustafa kemal Atatürk’ün gençliğe verdiği önemin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Son günlerde Gençlerimiz üzerine oynanan kirli ve kökü dışarıda olan emperyalist oyunlara gençlerimiz düşmeyecektir ve bu oyunları bozacaktır. Bu ülkeyi bu devleti bölmek isteyen içteki ve dışta ki, hain ve gafillere gereken cevabı verecektir.” dedi.  

 

BURUK KUTLUYORUZ

Bu yıl 19 Mayıs’ı buruk kutladıklarını belirten Göçer, “Bu sene soma maden ocağındaki büyük faciadan dolayı buruk bir şekilde kutladığımız 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı dolayısıyla faciada ölen tüm maden işçilerimize ALLAH’ tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve tüm gençlerimizin bayramlarını kutluyorum.” diye konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ