19 sanıklı DEAŞ davası ertelendi

19 sanıklı DEAŞ davası ertelendi

ÜÇÜNCÜ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

19 sanıklı DEAŞ davası ertelendi

Kırıkkale´de terör örgütü DEAŞ´a üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan Irak uyruklu 11´i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

ÜÇÜNCÜ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuklu sanıklar A.İ.H, H.K.M, A.A.A, B.S.M, W.S.M, J.M.K.A, K.J.M.A, M.Z.A, M.M.A, S.M.H, A.İ.H. ile 7 tutuksuz sanık, yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık A.N.A. duruşmaya katılmadı.

TÜRKİYE´YE SURİYE ÜZERİNDEN GELMİŞ

Tutuklu sanıklardan A.İ.H, DEAŞ yüzünden Suriye üzerinden Türkiye´ye geldiğini, terör örgütüyle hiçbir bağlantısının bulunmadığını ve DEAŞ mensubu teröristler gittiği zaman evlerine döneceklerini iddia etti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Tutuklu sanık W.S.M. de DEAŞ´a hiçbir zaman katılmadığını, tanıklarla aralarında husumet bulunduğunu ve intikam almak için kendilerini şikâyet ettiklerini öne sürdü.

HİÇ BİR ZAMAN VİDEO ÇEKMEDİM

B.S.M. ise "Tanık benim video çektiğimden bahsediyor. Bu, yalandır. Ailem Erbil´de yaşıyor. DEAŞ ile bağlantıları olsa orada yaşayamazlar. Vücudumda işkence izleri var. Akrabalarımdan bazılarının DEAŞ mensubu olması, benim de DEAŞ mensubu olmam anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

İKİ SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan A.İ.H. ve kardeşi A.İ.H´nin tahliyesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Şubat´a erteledi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ