18 polis yeni rütbelerini aldı

18 polis yeni rütbelerini aldı

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, polislerin gece gündüz demeden vatandaşların huzur ve güvenliği için çalıştığını söyledi. Halkın, hakkın ve hukukun yanında yer alan polislerin üst rütbelere yükseldiğini belirten Kartal, terfi eden polislerin sorumluluklarını

18 POLİS RÜTBE ATLADI

Kırıkkale’de bir üst rütbeye terfi eden 18 polis için, polis evinde rütbe terfi töreni düzenlendi.  Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünde bir üst rütbeye terfi eden 18 polis’e polis evinde düzenlenen rütbe terfi töreni ile apoletleri takıldı.

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, polislerin gece gündüz demeden vatandaşların huzur ve güvenliği için çalıştığını söyledi. Halkın, hakkın ve hukukun yanında yer alan polislerin üst rütbelere yükseldiğini belirten Kartal, terfi eden polislerin sorumluluklarının da arttığını bildirdi. Emniyet teşkilatının son yıllarda değişim gösterdiğini belirten Kartal konuşmasının devamında, “Emniyet Teşkilatımız çok hızlı değişen ve dönüşen bir kurumdur. Son yıllarda eğitime vermiş olduğu önem hizmetin kalitesine yansımıştır.”

 

YABANCI POLİSLER ÜLKEMİZDE EĞİTİLİYOR

“Bu ivme uluslararası boyutta bir seviye de kazanmıştır. Birçok dünya ülkesi polis ülkemizde eğitim alır hale gelmiştir. Bugün ülkemizdeki huzur ve güven ortamının sağlanmasında Teşkilatımızın rolü büyüktür. Teşkilat mensupları olarak her zaman olduğu gibi bundan sonrada hakkın hukukun adaletin ve haklının yanında yer almaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını her alanda devam ettirebilmeleri için bu teşkilat her zaman yanlarında olacaktır.Şüphesizi teknolojik gelişmelerine yanında halktan alınan destekte suç ve suçlularla mücadele kolluk için çok önemli bir noktayı oluşturmaktadır.” dedi.

 

VATANDAŞLARLA ANLAYIŞ İÇİNDE OLUN

Polislerin ve vatandaşların anlayış içinde olmaları gerektiğini belirten Kartal, halk ile iç içe olan polislerin takdiri hak ettiğini söyledi. Kartal konuşmasının devamında, “Bu amaçla vatandaş memnuniyetini esas alan güvenlik özgürlük dengesini gözeten sadece mutat güvenlik uygulamalarının yanında halkımız ile köprüler kurabileceğimiz sosyal sorumluluk projelerine de teşkilat olarak önem vermekteyiz. Tüm bu çalışmaların ana hedefi suç sayısını düşürmek huzur ve güven ortamını daim hale getirmektir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Yüksek Değerlendirme kurulunca bu sene için yapılan değerlendirme neticesinde ilimizde görevli 18 personel bir üst rütbeye terfi ettirilmiştir.

 

 

EMNİYETTE KIDEM ESASI

“Emniyet Teşkilatımız da hiyerarşik yapı rütbe ve kıdem esasına göre düzenlenmiştir. Bir personelin bir üst rütbeye terfi edebilmesi ancak o rütbedeki azami bekleme süresi içerisinde ceza almadan üstün başarı ile hizmet etmesine bağlı olup, bir üst rütbeye terfi etmek bizler için ayrı ve özel bir yeri bulunmaktadır.Zor ve yoğun çalışma koşulları altında hafta içi ve hafta sonu demeden, bayram ayırt etmeden ailelerinden ve çocuklarından fedakarlık yaparak bu mesleği hakkıyla yapmaya çalışan teşkilat Mensuplarımızı kutluyorum. Bu fedakarlık sadece Emniyet Mensuplarımız için değil onların eşleri ve aileleri içinde geçerlidir. Bunun için ailelerimizin de gösterdikleri fedakarlık ve hoşgörü nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

YÜKÜMLÜLÜKLERİ DAHA FAZLA ARTMAKTA

İl ve ilçe merkezlerinde her geçen gün artan insan nüfusunda, polislerin sorululuk ve yükümlülüklerinin de fazla arttığına dikkat çeken Vali Ali Kolat, “Polisler 24 saat esasına göre gerek suçların önlenmesi, gerekse suçluların yakalanması ve aziz milletimizin, Kırıkkale halkının ırz, namus, can, mal emniyetinin deruhte edilmesi anlamında merkez dahil olmak üzere 9 ilçemizde hizmet veriyoruz. Şüphesiz ki sivilleşmenin, yerelleşmenin yaygın hale geldiği kentte ve ilçe merkezinde yaşamanın yoğun hale geldiği bu sosyal yapıda sizlerin sorumlulukları sizlerin yükümlülükleri daha fazla artmaktadır” diye konuştu.

 

 

TERFİ EDEN POLİSLER

Konuşmaların ardından rütbe terfi töreni düzenlendi.

Güngör Şener, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’nden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne, Ahmet Öztürk, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne, Aydın Çalışkan 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne, Muhlis Nadir Tekin, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. Terfi eden polislerin apoletlerini Vali Ali Kolat taktı. 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne atanan Uğur Çelik, Olcay Kürklü, Nevzat Kara, Abdullah Cemal Şahin, Halil Doğanay’ın apoletlerini ise Belediye Başkanı Veli Korkmaz taktı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü