178 kişi zehirlendi

178 kişi zehirlendi

Türkçe Olimpiyatları töreni öncesinde yedikleri gıdadan zehirlenen çoğunluğu öğrenci 178 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Hastanelerde tedavileri yapılanların tamamı taburcu edildi. Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz gün g

PROGRAM SIRASINDA FENALAŞTILAR
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 11 Haziran 2013 Salı günü Türkçe Olimpiyatları kapsamında Başpınar Stadyumu`nda düzenlenen etkinlikler sırasında çoğunluğu öğrenci olmak üzere 178 kişinin bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle kentteki hastanelerin acil servislerine 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulanslarıyla nakillerinin sağlandığı belirtildi. Basit gıda zehirlenmesi tanısı ile gözlem altına alınan ve çoğunluğu ayakta tedavi edilen hastalardan 12 saat 09.00 itibariyle gözlem altında bulunan herhangi bir hasta kalmadığı ifade edilen açıkalamdA Sağlık İl Müdürlüğünün koordinasyonunda olaya anında müdahale edildi. 
ZEHİRLENENLERİN TAMAMI TABURCU 
Valilikten yapılan yazılı açıklyamada şunlar kaydedildi: Konu ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda zehirlenmenin kaynağının araştırılması açısından gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gerekse İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak çalışmalar sağlanmış ve gerekli olan besin numuneleri ile nakledilen hastalara ait gaita örnekleri alınarak incelemeler yapılmak üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir."Dün akşam Kırıkkale`de gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri sırasında, programdan önce yedikleri kumanyadan zehirlendikleri sanılan 178 kişi hastanelere kaldırılmıştı.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!