172 YILLIK GURUR

172 YILLIK GURUR

VALİ GÜNER, ?JANDARMA TEŞKİLATI ÜLKEMİZİN EN KÖKLÜ TEŞKİLATLARINDAN BİRİSİDİR? DEDİ

172 YILLIK GURUR
Jandarma Teşkilatının 172?nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene İl protokolü, davetliler ve şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
ARAÇLAR SERGİYE AÇILDI
Jandarma Teşkilatının 172?nci kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Jandarma komutanlığında tören düzenlendi. Jandarmanın kullandığı tüm tesisat ve takımlar sergilendi. Jandarmaya ait araçları ve sergiyi gezen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Vali Güner kullanılan teknolojiler hakkında kısa bilgiler aldı. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı tarafından davetlilere yemek verildi.
 
FERAGAT ÖRNEĞİ BİR KANUN ORDUSUDUR
Törende konuşan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ?Jandarma Teşkilatımızın 172?nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen tören için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün ülke genelinde büyük coşku ile 172?nci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Jandarma Teşkilatı; tarih boyunca milletimizin birliği, beraberliği ve vatanımızın bütünlüğü için büyük bir fedakarlık ve üstün vazife anlayışıyla çalışan ülkemizin en köklü teşkilatlarından birisidir. Devlet geleneğinin yaşatılması amacıyla ortaya konulan kanunların uygulayıcıları olarak görevini 172 yıldan beri başarı ile yürütmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün Jandarma Teşkilatımız için  ?her zaman yurt, ulus ve Cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur? demesi bu teşkilatın varlık sebebini bize en iyi biçimde anlattığını düşünüyorum?
 
SIKINTILI DÖNEMLER YAŞADI
?Gerçekten de ülkemizin emniyet ve asayişi için güç koşullar altında görevini ifa eden Jandarma Teşkilatımız her türlü övgü ve takdirin üzerinde olduğunu belirtmeliyim.
 Ülkemiz;  içinde bulunduğu stratejik özelliği dolayısıyla hep sıkıntılı dönemler yaşamış; barış ve kardeşliğin,  birlik ve beraberliğin bozulması yönünde büyük tehditler altında kalmış; pek çok tarihi olaylara ve gelişmelere tanıklık etmiştir. Orta Anadolu?da önemli bir geçiş noktası üzerinde yer Kırıkkale?de zaman zaman bu olayların içerisinde yer almış ancak verilen görevler yerine getirerek sıkıntıları atlatmayı bilmiştir. 25 Mayıs 2011 tarihinde Sayın Başbakanımızın teşrifleriyle Polis Meslek Yüksek Okulu hizmete açılmıştır. 2011?2012 eğitim ?öğretim yılında 400 polis adayımız daha okula kayıt yaptırabilecektir. Gelecek yıllarda bu sayı 1000 öğrenciyi bulacaktır. Yapılan bu açılışla ilimize önemli bir vizyon kazandırılmıştır. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekilliği Genel seçimleri ülkemizde olduğu gibi ilimizde de huzur ve güven içerisinde yapılmıştır. Bunun gerçekleştirilmesinde ki başarılarından dolayı görev alan Jandarma ve emniyet personeline teşekkür ediyorum? dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ