16 sanıklı FETÖ duruşması ertelendi

16 sanıklı FETÖ duruşması ertelendi

BYLOCK´U KİM YÜKLEDİ SORUSU

16 sanıklı FETÖ duruşması ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin Adalet Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışanlara yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 4´ü tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

SANIKLARIN İFADELERİ ALINDI

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 16 sanık ve avukatları hazır bulundu. Kimlik kontrollerinin ardından duruşmada, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY´ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

BYLOCK´U KİM YÜKLEDİ SORUSU

Tutuklu sanık İsa E, önceki savunmalarında telefonuna ByLock´u Mustafa K´nın yüklediğini belirttiğini anımsatarak, ByLock listesinde Mehmet D. ile Mustafa K´nın olduğunu iddia etti. Çok kısa süre programı kullandığını savunan İsa E, sonrasında sildiğini ve gelen mesajların içeriklerini hatırlamadığını söyledi.

TELEFON HATLARI KENDİNİN DEĞİLMİŞ

Tutuksuz sanık Gürkan Ü. ise ByLock tespit edilen ilk hattın kendisine ait olduğunu ancak bunu ağabeyi Serkan Ü´nün kullandığını öne sürdü. Ağabeyinin de tutuklu olduğunu anlatan Gürkan Ü, "Diğer ByLock çıkan hattı da ben kullandım. Programı da bir süre kullandım. Bunu TRT´de çalışan Murat diye biri kurmuştu. ByLock listemde Murat ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda (HSYK) çalışan Deniz diye biri vardı. Her şeyi tüm samimiyetimle anlattım." diye konuştu. Tutuksuz sanık Ertuğrul B. de ByLock listesinde programı kuran kırtasiyeci Yahya Y´nin olduğunu iddia ederek, programı çok fazla kullanmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İsa E. ve Erdal K´nın tahliyelerine, diğerlerinin ise tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

ETKİN PİŞMANLIK YASASINDAN YARARLANMIŞ

Başka bir duruşmada tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen kâtip Yasin Y´nin savunması alındı. Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında Yasin Y´nin örgüt üyeliğinden dolayı mahkûmiyetini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ