15 Temmuz´u anlattı

15 Temmuz´u anlattı

ÜNLÜ GAZETECİ VE HABER SPİKERİ HANDE FIRAT SİYASET AKADEMİSİNE KATILDI

ÜNLÜ GAZETECİ VE HABER SPİKERİ HANDE FIRAT SİYASET AKADEMİSİNE KATILDI 

15 Temmuz´u anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi ile darbe girişiminin seyrini değiştiren gazeteci Hande Fırat AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Fırat telefon görüşmesini ve o geceyi anlattı anlattı.

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

Ünlü Gazeteci, TV Haber Sunucusu Hande Fırat Kırıkkale´de AK Parti Siyaset Akademisine katıldı. Fırat İl Başkanı Mürsel Akçay´ı ziyaret etti. Fırat´a il Başkanı Mürsel Akçay gösterdiği üstün cesaret ve başarılı çalışmasından dolayı belge takdim edildi. Demokrasi köşesinde Fırat´a da yer verildi. Fırat Siyaset Akademisine katılarak 15 Temmuz gecesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı.

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİYLE PAYLAŞTI

23 ilde düzenlenen siyaset akademisi Kırıkkale´de de tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta ise CNN Türk spikeri Hande Fırat darbeyi bitiren telefonun hikâyesini anlattı. 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan gece ülkemizde yaşanan darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan FaceTime üzerinden CNN Türk sunucusu Hande Fırat´ın telefonuna bağlanmıştı. Canlı yayını bu şekilde gerçekleştiren Erdoğan vatandaşlara ´Milletimizi sokaklara davet ediyorum´ çağrısı yapmıştı. Bir gazetecilik başarısı gösteren ve Türk medya tarihine geçecek bir başarıya imza atan Fırat, o gece yaşadıklarını ve meşhur olan telefonunun hikâyesini Siyaset Akademisi öğrencilerine anlattı.

HER KANALDA YER ALIN

Kırıkkale´de siyaset akademisi dersinde olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Fırat geleceğin siyasetçileri ile gazetecilik ve 15 Temmuz üzerine konuşma yaptı. Fırat, ?Siyasette hangi konumda olursanız olun muhalefet kanalı.  Yayın organı seçmeden herkese bağlanın ve her yayında yer alamaya çalışın. Size gelen tekliflere hayır demeyin? diye konuştu.

KAYNAKLARIMI ARAMAYA BAŞLADIM

15 Temmuz sürecini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a nasıl bağlandığında anlatan Fırat, ? o gün Ailemle birlikte dışarıda yemekteydim... Arkadaşlarımdan telefonlar, mesajlar gelmeye başladı. "Bir haraketlilik olduğu" söyleniyordu ama ne olduğu belli değildi.  Neler olduğunu öğrenmek için kaynaklarımı aramaya başladım. Genelkurmay, siyasi partiler, Cumhurbaşkanlığı´ndaki kaynaklardan bilgi almaya çalıştık. Ama ya ulaşamadık ya da ulaştıklarımızın da bilgisi olmadığını gördük. Diğer haber kanallarındaki arkadaşlarla konuştuk, bir gariplik olduğu kesindi? ifadelerini kulandı.

GENELKURMAY´IN KAPANMAKTA OLDUĞUNU GÖRDÜM

 Fırat, ?Olağanüstü bir şeyler olduğu kesin, ofise gitsen iyi olur dedim kendi kendime ve fırladım kanala geçtim... Bu arada muhabirlerimizden oluşan WhatsApp grubunda olağanüstü bir durum olduğu bilgisini paylaştık. Haber müdürümüz herkesi göreve çağırdı, hemen Genelkurmay, Başbakanlık gibi önemli yerlerde görevlendirdi... Ben de Erdoğan Aktaş´ı arayarak durumu bildirdim. Evet, Genelkurmay´ın kapanmakta olduğunu gördüm... Bu yüzden yolumu değiştirerek arka yoldan gittim kanala... Sonra ekran yayınına başladık. Daha ilk anlarda emir komuta zincirinin dışında büyük bir kalkışma olduğu bilgisine ulaşmıştık... Ancak bunu doğrulatamadığımız için veremiyorduk... Asker ve siyasette çeşitli kademelerdeki yerlere soruyoruz ama bunu teyit eden bir bilgiye ulaşamıyorduk? şeklinde konuştu.

CANLI YAYINDAN ÖNCE İKİ KEZ KONUŞMUŞTUK

 Canlı yayında tanık olduğunuz, ilk telefon görüşmem değildi. FaceTime üzerinden canlı yayına kadar iki kez konuşmuştuk, ben hep Özel Kalem Müdürü ile görüştüm. İki kez konuştuk... İlkinde, "Birtakım sorunlar var... Cumhurbaşkanı birazdan açıklama yapacak" dedi. Hatta bunu da ilk duyuran biz olduk o gece... Ne biz ne de onlar o sırada otele saldırı olacağını biliyor... DHA muhabirlerini yönlendirdik hatta açıklama olacak diye... Bekliyoruz bekliyoruz Cumhurbaşkanı´ndan açıklama yok... 1 saat geçti yok... Tekrar aradım Özel Kalem Müdürü´nü... "Periscope´tan bir şeyler yaptık, görmediniz mi?" dedi... "Hayır görmedik... Periscope´tan olmaz o işler... Ben burada, yayındayım. Hemen yapalım, canlı yayına bağlayalım Sayın Cumhurbaşkanı´nı" dedim... "Burası çok karışık... Beyefendi´ye bir sorayım" dedi Özel Kalem Müdürü... Sordu ve olumlu dönünce hemen yayına aldık.? Dedi. Fırat daha sonra akademi öğrencilerinin sorularını cevapladı. Dersin ardından ise AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay tarafından Fırat´a plaket takdim edildi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı