13 kursiyer kurban kesimine hazır

13 kursiyer kurban kesimine hazır

Halk Eğitim Merkezi düzenlediği ?Küçük ve Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu?nun belge dağıtımı törenini dün gerçekleştirdi. 13 kursiyerin belge aldığı törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, ?Sizlerin bu mesleğe olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Mesle

MESLEĞİNİZİN HAYIRLI OLSUN
Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Küçük ve Büyükbaş hayvan kesimi kursu sonucu belge almaya hak kazanan 13 kursiyer için belge töreni düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker kursiyerlerin kasaplık mesleğine olan ilgisinden memnun olduklarını belirterek, ?Sizlerin bu mesleğe olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Bu tür güncel programları sürdürdüğü için de Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz. Kursiyerlerimizin gördükleri kurs sonucu eğitimlerini tam aldıklarını ve tam anlamıyla mesleği öğrendiklerini umut ediyoruz. Mesleğinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Kurban Bayramınızı da şimdiden kutlarım? dedi.
 
OKUMA-YAZMA KURSLARI
Gerekli yeterliliğe sahip 13 kursiyer belge almaya hak kazanırken Halk Eğitim Müdürü Osman Kara kursiyerlere meslek hayatlarında başarılar dileyerek kasaplığın gelecek yılların önemli meslekleri arasında yer aldığına dikkat çekti. Kara konuşmasında ?Okuma-yazma kurslarımız da bu yıl devam ediyor. Ulaşamadığımız vatandaşlarımıza ulaşmak için basın başta olmak üzerde tüm kamuoyundan destek bekliyoruz? dedi.
 
14 BİN KİŞİYE ULAŞAMADIK
Kara Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslar hakkında bilgi verirken ?Toplam kursiyer sayımız 2166. Mesleki ve teknik kursumuzda öğrenim gören kursiyer sayımız ise 384. Okuma azma kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. İlimizde 18 bin 975 kişi okuma azma bilmiyor. Bu vatandaşlarımızın 4 bin tanesine okuma yazma öğrettik fakat 14 bin kişiye ulaşamadık. Bu ulaşamadığımız vatandaşlarla aramızda köprü kurabilecek olan kurumlarımızdan ve kamuoyundan destek bekliyoruz? ifadelerine yer verdi.
 
KASAPLIK ÇOK BASİT BİR MESLEK DEĞİL
Törende konuşma yapan İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener ise konuşmasında ?İnsanların beslenmesi hususu çok önemli. Hayvansal gıdaların ise bu noktada üstlendiği görev büyük önem arz ediyor. Hayvansal üretimi bu kadar önemli kılan ise gıda yönünden zengin olmasıdır. Bakanlığımız da bu politika çerçevesinde hayvancılığı geliştirmek amacıyla çalışmalar sürdürüyor. Bankalar da sıfır faizle kredi veriyor. Et ürünleri sadece ülkemizde değil tüm dünyada çok kıymetlendi. Kasaplık çok basit bir meslek değil fakat kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Buradaki en önemli etken eğitimdir? şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 13 kursiyere belgeleri verildi.
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti