12 milyona yaptırdı, 9 bine kiraya verdi

12 milyona yaptırdı, 9 bine kiraya verdi

Belediye tarafından geçtiğimiz yıl yaklaşık 12 Milyon lira harcanarak yaptırılan mezbaha ihaleye tek başına giren Kamberoğulları Hayvancılık İç Dış İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne aylık 9 bin 100 lira karşılığında kiraya verildi.

BU TESİS BU RAKAMLARLA ANCAK 133 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDEBİLİR.

12 milyona yaptırdı, 9 bine kiraya verdi

Belediye tarafından geçtiğimiz yıl yaklaşık 12 Milyon lira harcanarak yaptırılan mezbaha ihaleye tek başına giren Kamberoğulları Hayvancılık İç Dış İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne aylık 9 bin 100 lira karşılığında kiraya verildi. Çevre illere de hizmet verecek kapasitede olduğu söylenen milyonluk tesisin öldüm pahasına kiralandığı ileri sürüldü. Çünkü tesiste günde yaklaşık 250 hayvan kesilecek. Bu rakam çevre illerle birlikte kat, kat artacak.  

SON DERECE MODERN VE KAPASİTELİ

Kırıkkale Belediyesi tarafından son derece modern cihaz ve aletlerle donatılı biçimde yaptırılan mezbaha bir yıl bekletildikten sonra adı geçen firmaya kiralandı. Bir yıldan bu yana adeta çürümeye terk edilen tesis için önceki gün ihale yapıldı. İhaleye tek firma katıldığı için dev tesis sadece 100 liralık bir artış ile 9 bin 100 lira karşılığında 5 yıllığına kiraya verildi. Çevre illere de hizmet verecek kapasitede olduğu söylenen milyon liralık tesisin öldüm pahasına kiralandığı ileri sürüldü. Çünkü tesiste sadece Kırıkkale ile ilgili günde ortalama 250-300 hayvan kesimi yapılacak. Çevre illerden gelen talebinde karşılanması halinde bu sayının kat, kat artacağı kaydedildi.

TESİS KENDİNİ 133 YILDA AMORTİ EDECEK

Arpalık çukurunda binlerce metrekare arazi üzerine hayvan pazarı ile birlikte yaptırılan ve son derece modern cihazlarla donatılı olduğu söylenen tesis için 12 milyon lira harcandığı göz önünde bulundurulur ise ayda 9 bin 100 lira kira ile tesis ancak kendini yaklaşık 133 yılda amorti edecek. Belediye tarafından çalıştırılacağı o yıllarda söylenen ancak eski mezbaha personelinin bir kısmının başka kurumlara kaydırılması nedeniyle kiralama yolunu seçtiği ileri sürüldü. Kırıkkale’nin et tüketim kapasitesini fazlasıyla karşılayacak olan tesiste bir veteriner hekim ve 14 personel çalıştırılması şartı bulunuyor. Belediyenin tesisi neredeyse öldüm pahasına kiralaması bazı çevrelerce “Yap… Kirala… Batır…” şeklinde yorumlanıyor.



sait
16.08.2013 19:23:00
babalarının parası mı sanki yap batır ne zararları var. Sonrada durmak yok hizmete devam yok kırıkkale büyüyor gelişiyor... Bizim halka müstehak...

ilhat
16.08.2013 21:40:21
yazıklar olsun. satsaydı herhalde maliyetinin yarısına satardı herhalde. milletin parası işte böyle carcur ediliyor. birileride kırıkkale ye bilmem ne kadar yatırım yaptık diye övünüyor. acaba ne kadarı yerine kullanıldı. milletin parasını carcur edenlere ve ettirenlere hakkımı helal etmiyorum.

murat alnıaçık
17.08.2013 17:39:40
arkadaşlar bende kırıkkalede yaşıyorum ve et sektörünü de çok iyi bilen biri olarak öyle haberdeki gibi kırıkkalede günde 250 baş hayvan falan kesimi yok ayda toplasan 1000 büyük 1500 de küçük baş hayvan kesimi ancak olur oda kış aylarında bu rakamların yarısı bile kesilmez ihaleyi 9000 liraya kim aldıysa Allah yardımcısı olsun 14 personel çalıştıracakmış falan işi çok zor öyle dediğiniz gibi kesim rakamları olsa kırıkkalede en az 5 mezbaha olması gerek

selim gündoğdu
19.08.2013 10:48:12
murat beye katılıyorum o mezbane hayvan pazarıyla birlikte 12.000.000 na maal olmuş ama ihaleye hayvan pazarı dahil değil hem o mezbaneye bir çok kişi talip oldu bence ama gözleri kesmediği için ihaleye girmediler öyle sanılşdığı gibi kolay iş değil mezbane işletmek alan kişi cepten daha 1 tirilyon para harcar o tesis için

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı