12 yıl 8 ay yatacak

12 yıl 8 ay yatacak

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ´NİN PLAN VE PROJESİNİ SATMAYA ÇALIŞIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ´NİN PLAN VE PROJESİNİ SATMAYA ÇALIŞIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

12 yıl 8 ay yatacak

MP5 silahı ile üretimine henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76´nın çizim ve üretim planlarını satmak isterken yakalanan MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DEVLETİN SIRLARINI SATMA SUÇU

MKE Kırıkkale Silah Fabrikası eski müdürü Tanrıverdi´nin geliştirilen yerli piyade tüfekleri MPT-76  ve MP-5 silahlarına ilişkin sırları, 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığı MKE´nin ABD temsilciliğini üstlenen Kutlay K.´ya satmaya çalıştığı öne sürülmüştü.

29 YILA KADAR NAPSİ İSTENMİŞTİ

Tanrıverdi, ?rüşvet´ suçundan dört yıldan 12 yıla, ?görevi dolayısıyla öğrendiği ve devletin güvenliğinin gizli kalmasını gerektirdiği fenni keşif veya yeni buluşları veya sınai yeniliklerini kendisinin veya başkasının yararına kullanmak´ suçunu zincirleme biçimde işlediği gerekçesiyle de altı yıl üç aydan 17 yıl altı aya kadar olmak üzere, toplam 10 yıl üç aydan 29 yıl altı aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

12 YIL 8 AY HAPİS YATACAK

Devlet sırlarından yararlanma´ ve ?devlet hizmetlerine sadakatsizlik´ suçlarından tutuklanan Kırıkkale´deki Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale Silah Fabrikası eski müdürü Mustafa Tanrıverdi, 12 yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ