112’nin başı asılsız İhbarcılarla dertte

112’nin başı asılsız İhbarcılarla dertte

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte asılsız çağrılara dikkat çekilerek asılsız çağrılarla 112 çağrı merkezinin meşgul edilmemesi uyarı bulunuldu

HACİVAT-KARAGÖZ 112’DE

Hayatlarını can kurtarmaya adayan 7 gün 24 saat fedakarca ve cefakarca çalışan 112 Acil Çağrı Merkezinin tüm birimlerine adanan 11 Şubat 112 günü dolayısıyla Kırıkkale’de farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezindeki etkinlik Kırıkkale Belediyesi mehter takımı eşliğinde İstiklal Marşının okunması ile başladı. Mehter takımı dinletisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerden Alper Boran tarafından yazılan, Deniz Sandalcı tarafından hazırlanan ve Batuhan Mutlu ile Mert Yılmazer’in canlandırdığı Hacivat Karagöz 112’de isimli tiyatro sahnelendi. Etkinlikte Kırıkkale Müzisyenler Derneği üyelerinden mahalli sanatçı Kamil Abalıoğlu, Mesut Dönmez ve Mustafa Olcay sahneye çıkarak müzik dinletisi yaptı.  Etkinliğe Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

HIZLI VE ETKİN HİZMET

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında 112 Müdürü Muhammet Ali Tekinay katılımcıları bilgilendirdi. Müdür Tekinay “Öncelikle 112 acil çağrı merkezi müdürlüklerinin kuruluş amacını, sizlerle paylaşmak istiyorum her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktır. Amacımız insan hayatı olduğu için ” insanı yaşat ki devlet yasasın” Anlayışıyla Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü olarak halkımıza sayın valimizin desteğiyle en iyi hizmeti sunmaya çalışmaktayız. Bu kapsamda Amerika acil çağrı numarası 911 veya çoklu acil yardım numaraları döneminden herhangi bir numara arandığında da 112 olarak cevap vermekteyiz. Müdürlüğümüzde mevcut 90 personelimizle 24 saat boyunca emniyet, jandarma, sağlık, itfaiye ve uç birim olan AFAD ve orman yangın ekipleriyle ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız