112, ailenin yaşam koşulunu inceliyor

112, ailenin yaşam koşulunu inceliyor

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan, 112 Acil Servis ekiplerinin gittikleri evlerde ailenin sosyal yapısını incelemeye yönelik çalışmadan olumlu sonuç alındığı bildirildi.

SONUÇLAR ALINIYOR

Konuyla ilgili olarak İl Müdürü Mustafa Uzun proje ile ilgili ilk bilgilerin kendilerine gelmeye başladığını söyledi. Uzun, vatandaşların hem sağlık sorunlarının giderilmesi hem de yaşam koşulların iyileştirilmesini hedefleyen Sosyal Sorumluluk Projesinin 112 Acil Servis personeli evlerine vakaya gittikleri  ailelerin yaşam koşullarını gözlemleyerek yardıma ihtiyacı olan aileleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne aktarıldığını beyan etti.

İL MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun 112 Acil Servis görevlilerinin gelen acil çağrılar doğrultusunda gerek kent merkezi gerekse köylerdeki vatandaşlara ulaşarak önemli bir toplumsal görevi üstlendiğini söyledi. Olumsuz çevre ve sağlık koşullarının sağlık sektörünü yakından ilgilendirdiğini dile getiren Uzun, "Vatandaşlarımızın yaşam koşulları, sağlık üzerinde olumlu ya da olumsuz etkiler oluşturmaktadır" dedi.

YAŞAM KALİTESİ

Bireylerin sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için yaşam kalitesinin artırılması gerektiğini ifade eden Uzun, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yürüttüğümüz proje kapsamında, 112 Acil Servis görevlilerimiz, acil vakalar için ulaştıkları evlerde asli görevi olan hasta veya yaralıya yerinde müdahale ya da hastaneye nakil işlemini gerçekleştirmekle yetinmeyip, hasta veya yaralının yaşadığı ortamı da gözlemleyerek gerekli sosyal yardımları da almasına katkı sağlıyor" diye konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!