112 acil hattını meşgul etmeyin

112 acil hattını meşgul etmeyin

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi, kamuoyuna çağrılarda bulunuldu. 112 Acil Yetkililer, 112 Acil Servis Hattı?na günde en az bin 500 kişinin çağrı yaptığını ancak bunların 50 veya 60 tanesinin ciddi olduğunu açıkladı. Vatandaşların, 112 hatların

TÜRKİYE?DE İLKİ BAŞARMAK İSTİYORUZ

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri 112 Acil Yardım hattının son aylarda aşırı derece de meşgul edildiğini ve bu konunun önemli toplumsal sorun olduğunu hatırlattı. Yapılan açıklamada, 112 Acil Servis Hattı`na gelen çağrıların yüzde 50?sinin asılsız ihbar olduğuna dikkat çekildi. Yetkililer yaptıkları açıklamada?Her şeyden önce bakanlığımızın belirlediği politikalar öncülüğünde, acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir olması öncelikli hedefimizdir. Bu bağlamda Kırıkkale?mizde acil sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşlarımızın yüzde 96`sına şehir merkezinde ilk 10 dakikada, kırsalda bulunan vatandaşlarımızın da yüzde 99`una ilk yarım saat içinde ulaşabilmekteyiz. Bizim Kırıkkale 112 olarak öncelikli hedefimiz, önümüzdeki senelerde bu oranları yüzde 100`e çıkararak Türkiye`de bir ilki başarmaktır. Bunu yaparken de mutlaka vatandaşımız acil yardım isteme konusunda eğitmemiz gerekmektedir? dedi.

ÇAĞIN TÜM İMKÂNLARINI SUNUYORUZ

Vatandaşların, 112 hatlarını meşgul etmemelerini isteyen yetkililer, ?Çünkü 112 operatörlerimiz 24 saatte yaklaşık olarak bin 500 defa vatandaşlarımız tarafından aranmakta ve bu çağrıların ancak 50-60 kadarı gerçek çağrıları oluşturmaktadır. Şu unutulmamalıdır ki bu hatları gereksiz meşgul edenlerin kendi yakınları da bir gün gerçekten acil yardıma ihtiyaç duyabilirler? şeklinde konuştu. Basında çıkan `ambulans geç geldi ve hasta öldü` gibi haberlerin çoğunluğunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Gençay, şöyle dedi: "Çünkü bu tarz haberler incelendiğinde, çoğu zaman gerçeği yansıtmağı ortaya çıkmaktadır. Kırıkkaleli vatandaşlarımıza en iyi hastane öncesi hizmeti vermek amacıyla başhekimliğimize bağlı tüm ambulanslarımızı ve komuta kontrol merkezimizi çağın gerektirdiği bütün imkânları halkımızın hizmetine sunmaktayız ?

5 ADET DAHA İSTASYON AÇACAĞIZ

?Tüm ambulansların, GPRS sistemi ile uydudan an ve an izlendiğini açıklayan yetkililer ?Sağlık hizmetlerinin ulaşabilir olması noktasında şu anda Kırıkkale`de 12 adet acil sağlık hizmetleri istasyonumuz yer almaktadır. 5 adet daha istasyon açacağız. Bunun yanında, 1 adet komuta kontrol merkezi, 16 adet TSEN 1789 standartlarına uygun tam donanımlı acil müdahale ambulansı ve bir adet de arazi şartlarına uygun kar paletli ambulansımız ile hizmet vermekteyiz? dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!