112 sağlık personeli şimdi daha bilgili

112 sağlık personeli şimdi daha bilgili

112 EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR...

112 sağlık personeli şimdi daha bilgili

Kırıkkale´de 112 Acil Servis personelinin ?Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım ve Hukuki Sorumluluklar? konusundaki eğitimleri tamamlandı.

KAPSAMLI EĞİTİM ALDI

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, eğitim sonunda yaptığı açıklamada, pilot il uygulaması kapsamında kentte tüm 112 Acil Servis çalışanlarının sahada karşılaşabilecekleri adli konular hakkında daha kapsamlı eğitim aldığını söyledi.

BİLİNÇLİ OLACAKLAR

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında 2014 yılında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitimler sayesinde sahada yaşanan ve yaşanacak adli vakalarda sağlık görevlilerinin sağlık hizmetlerinin yanı sıra hukuki açıdan da daha bilinçli olacaklarını belirten Uzun, şöyle konuştu: ?112 Acil Servis hizmetlerinde görev yapan personelimize alanlarında gerekli konulara yönelik eğitimlerimizi her dönem devam ettirdik. İmzalanan protokol kapsamında pilot il Kırıkkale´ydi.?

MÜDAHALESİNİ KAPSIYORDU

?Bu eğitimler, özellikle adli olaylarda arkadaşlarımızın olaya müdahalesi esnasında, tıbbi müdahalesini yaparken, olay yerine geliş ve gidişinde müdahale sonrasında adli mekanizmada yer alacak bilgi ve bulgulara bir zarar vermeden, ya da en az zararla müdahalesini yapıp ilgilinin, hasta ya da yaralının taşınması ve müdahalesini kapsıyordu. Geçen yıl nisan ayında başladığımız eğitimler, bugün son ekibimizin de eğitimi yapılarak tamamlandı. Şimdi tüm 112 Acil Servis çalışan arkadaşlarımız bu konuda daha donanımlı hale gelmiş oldu.?

TIBBİ ARAÇ GEREÇ BIRAKMAYACAK

112 Acil Servis görevlilerinin vakalara ulaştıklarında daha bilinçle hareket edeceklerini belirten Uzun, görevlilerin kişilere yapılan müdahaleler sonrasında olay yerinde herhangi bir tıbbi araç gereç ya da atık da bundan böyle bırakmayacağını kaydetti.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!