112 görevlisi olmak özel kabiliyet ister

112 görevlisi olmak özel kabiliyet ister

TEORİK DERS VE UYGULAMA YAPTILAR

112 görevlisi olmak özel kabiliyet ister

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis şoförlerine hizmet içi eğitim verdi. Ambulans şoförlerine, hemşire ve doktorlarına teorik ve uygulamalı ders verildi.

TEORİK DERS

Kırıkkale-Samsun karayolu üzerinde bulunan bir tesiste yapılan eğitimde personele araç mekaniği, basit arızaların tanımlanması, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü, takip mesafesi, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren, ışık kullanımı konuların teorik ve uygulamalı anlatıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Kırıkkale´de 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda vakaya ulaşım oranının yüzde 96 olduğunu söyledi.

DEVAM EDECEK

Uzun, 5 eğitmen ve 17 personelle gerçekleştirilen eğitimin çok başarılı olduğunu ifade ederek, "Türkiye genelinde acil sağlık hizmetleri sunumunda bu tür eğitimlerin önemini bir kez daha anladık. Eğitimlere Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan tüm personelin, güvenli sürüş teknikleri için gerekli olan bilgi ve becerilere ulaşması sağlanıncaya kadar devam edilecektir." diye konuştu.

TİTİZLİKLE DEVAM EDİLMEKTEDİR

Uzun, ?112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Ülkemiz genelinde daha etkin, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunumu için ilimizde Bakanlığımız talimatları doğrultusunda personelimize yönelik hizmet içi eğitimlere büyük bir titizlikle devam edilmektedir. Bu eğitimlerden biri olan Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE), Sağlık Müdürlüğümüze bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellerine yönelik olarak düzenlenmekte olup, ambulans kazalarının önlenmesi ve Acil Sağlık Hizmetlerinin güvenli bir biçimde sürdürülmesini sağlamak amacıyla 30-31 Mayıs ile 1-2 Haziran 2016 tarihleri arasında 1 gün müdürlüğümüz eğitim salonunda teorik olarak 3 gün de sahada uygulamalı olarak yapılmıştır.?



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!