112, 340 bin kişiye müdahale etti

112, 340 bin kişiye müdahale etti

1-7 ARALIK 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

1-7 ARALIK 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

112, 340 bin kişiye müdahale etti

Kırıkkale´de Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sona erdi. Etkinlikler ilgili yapılan açıklamada yapılan çalışmalar anlatıldı.

11 AYDA 340 BİN KİŞİYE HİZMET SUNULDU

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kırıkkale geneli yaklaşık 280 personel 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 28 tam donanımlı ambulans, 2 motosiklet ambulans ve 2 UMKE aracıyla vatandaşlara acil sağlık hizmeti vermekte olduğu, yılın ilk 11 ayında yaklaşık 340 bin vatandaşın acil sağlık hizmetlerinden yararlanıldığı bildirildi.

HAFTA BOYUNCA YAPILAN ETKİNLİKLER

1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olması sebebiyle Sağlık Bakanlığımızca ?112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi? konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla ?YAŞAMA YOL VER!? sloganıyla yürütülmekte olan medya kampanyası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

ÇAĞRI MERKEZİNİN SÜREKLİ ARANMASI

?YAŞAMA YOL VER? medya kampanyası kapsamında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından ?112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi´´ konularında toplumsal farkındalığı artırmak, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Podium AVM´de bin kişiye, Altunbilekler AVM´de bin 250 kişiye, Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulunda 250 öğrenciye, ilimizde bulanan dolmuş ve taksi duraklarındaki yaklaşık 500 şoförümüze ve bölge trafik şube müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan trafik kontrollerinde yaklaşık bin kişiye ulaşılmış olup,  halkımıza Yaşama Yol Ver kampanyası tanıtılmıştır. Stant başında halkımızla soru cevap şeklinde tanıtımlar yapılarak dikkatleri çekilmiş olup afiş, broşür ve araç içi bilgi kartları dağıtıldı kaydedildi.

İL MÜDÜRÜ UZUN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yaptığı konuşmada, ?Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, bazı sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yaparak Ambulansa yol vermelerini hatırlatır 1- 7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle de zorlu şartlarda dahi büyük bir özveriyle çalışan tüm Acil Sağlık Hizmetleri personelini kutlar, başarılarının devamını dilerim? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!