11 Firmaya 3 milyon TL destek

11 Firmaya 3 milyon TL destek

KOSGEB´İN KOBİGEL PROJESİNDEN YARARLANMAK İSTEYEN İŞLETMELER BELİRLENDİ

KOSGEB´İN KOBİGEL PROJESİNDEN YARARLANMAK İSTEYEN İŞLETMELER BELİRLENDİ

11 Firmaya 3 milyon TL destek

KOBİ Gelişim Destek Programından yararlanmaya hak kazanan işletmecilerin bir araya geldiği toplantıda Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, bu desteğin ekonomik gelişme açısından önemli olan ihracata dayalı ileri teknolojili ürün üretimini desteklediğini söyledi.

11 FİRMA DESTEKTEN FAYDALANACAK

KOBİ´leri Geliştirme Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında KOSGEB tarafından başlatılan Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ´lerin Payının Artırılması´ konulu destekleme programından faydalanmaya hak kazanan firmaların tanıtımı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Toplantıya Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, KOSGEB İl Müdürü Köksal ve destekten faydalanmaya hak kazanan 11 firmanın yetkilileri katıldı.

TÜM İŞLETMELERE HAYIRLI OLSUN

Toplantının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı,  sektörleri ile ilgili hazırladıkları projelerle destek almaya hak kazanan firmaları tebrik ederek başladığı konuşmasında Kırıkkale´de üretim yapan işletmelerin ilk kez bu destekten faydalanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TSO olarak şehirde sanayi ve ticaretin gelişerek ekonomiye katsı sağlanması olarak yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Varlı, toplamda 2 milyon 907 bin lira civarında olan bu desteğin üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

YATIRIM İÇİN YÜZDE 60´I HİBE

Destek almaya hak kazanan firmaların 30 gün içerisinde taahhütnamelerini vererek destek sürecini başlatmaları gerektiğini hatırlatan KOSGEB İl Müdürü Köksal Özen 2017 KOBİGEL desteği almak için Kırıkkale´den 20 firmanın müracaatta bulunduğunu ancak bu firmaların bazılarının hatalı proje yazımından bazılarının ise bütçe imkânları nedeniyle geri çevrilerek toplamda 11 firmanın destek almaya hak kazandığını hatırlattı.  2018 yılında yapılacak KOBİGEL destek çağrısının Kırıkkale, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir´i da kapsayan bölgesel bir yapıda olmasının düşünüldüğünü belirten Özen, birçok üretici ve işletmecinin destekten kendilerinin faydalanamayacaklarını düşündükleri için müracaatta dahi bulunmadıklarını ancak destek almaya hak kazanan 11 firmanın bu algıyı yıktığını söyledi.  2018 hedeflerinin 21 işletme 6 milyon TL destek olduğunun altını çizen Özen, Kırıkkale´de faaliyet gösteren tüm firmaları yüzde 60´ı hibe niteliğinde olan bu destekten yararlanmak için müracaatta bulunmaya çağırdı.

ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ

Geçtiğimiz yıl OSB´de yapılan ilk KOBİGEL toplantısını hatırlatan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, bugün o toplantının meyvelerini toplamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kırıkkale´de ilki başaran 11 firmanın, hem kendileri hem de Kırıkkale için çok güzel bir işe imza attıklarını belirten Vali Haktankaçmaz, söz konusu bu desteğin şehirde istihdamın artmasına ve gelişmişlik düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.  Toplantının kalan kısmında ise KOBİGEL desteği alan firma yetkilileri kendilerini ve firmalarını ve projelerini tanıtarak ihracat, istihdam ve üretimleri ile ilgili Vali Haktankaçmaz´a bilgi verdiler.

DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN FİRMALAR

Akçay Kolonya, Garipler İnşaat, Kubuş Boylersan Makine, Metot Makine, Mispa Mobilya, Nihak Granit, Oknal Sınai Tıbbi Gazlar, RMS Plastik, Sinerji Alüminyum, Umut Soket, Yalçın Akümülatör.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı