100. YIL CUMHURİYET ORMANI OLUŞTURULDU

100. YIL CUMHURİYET ORMANI OLUŞTURULDU

Kırıkkale'de, Cumhuriyetin 100. yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganı ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kırıkkale Kent Ormanı mevkiinde gerçekleşen etkinlikte, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmasında İl merkezi ve 8 ilçede okul bahçelerimizde 2.000 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu 2023 yılı sonuna kadar da toplamda yaklaşık 800.000 fidanın dikileceğini söyledi.

Bu sene kutlanılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün Cumhuriyetimizin 100.yılı münasebetiyle Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Ormanları ismini alacağından dolayı özel bir öneme sahip olduğundan bahsederek konuşmasına başlayan  Vali Makas Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasındaki kilometre taşlarından birinin de fidan dikimi ile oluşan  ağaçlandırma sahalarımız olacaktır dedi. Konuşmasının devamında ağaç dikerek milli ve manevi görev yapıldığını ifade eden  Vali Makas, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılan bu etkinlikte emeği geçenlere ve etkinliğe katılmalarından dolayı Kırıkkale halkına teşekkür etti. 
 
Protokol konuşmalarının akabinde Vali Makas, protokol üyeleri, ögrenciler ve diğer katılımcılar kurulacak Cumhuriyet Ormanları için 2.000 fidanı toprakla buluşturdular.  Fidan dikimi sonrası Karaçam, Ceviz, Sedir ve Ihlamur olmak üzere dört tür fidan ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. 

Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas'ın yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları, şehit yakınları ve gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız