10 Ocak Kutlama mesajları

10 Ocak Kutlama mesajları

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

MHP İL BAŞKANI ERDAL BALOĞLU

Basın en doğru haber kaynağı

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu basın mensuplarının yaşanan olayları zamanında ve en doğru şekilde iletme sorumluluğu olduğunu söyledi.

ÇALIŞAN GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Baloğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ?Basın, toplumun yaşanan olaylardan zamanında haberdar olmaları ve sesini duyurmasını sağlayan, gerçek haberleri tarafsız bir şekilde kamuoyuna duyuran en önemli iletişim araçlarından biridir. Basın, millet olarak ülkenin umumi sesidir. Şartlar ne olursa olsun görevini son derece etkin, aktif, ilkeli, doğru yayıncılık anlayışı ile sorumluluk duygusu içerisinde yapan basın çalışanları, toplumumuzu gelişen olaylar hakkında aydınlatırken, diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini de yansıtma görevini üstlenmişlerdir. Milletimizi güvenilir ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren, görevini yerine getirirken hiçbir zorluğa aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarının ifa ettikleri görev çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan bu kıymetli meslek mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum? şeklinde ifadelere yer verdi.

MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI İLYAS CANÖZ

Haber ve bilgi akışı sağlıyorlar

MHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz gazetecinin insanların haber almasında en etkili mesleği yapanlar olduğunu söyledi.

HABER VE BİLGİ AKIŞI SAĞLIYORLAR

Canöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ?İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için mücadele etmekte, çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, zor şartlar altında mesleğini icra eden, tarafsız, güvenilir, basın etiği çerçevesinde objektif olarak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalışan, basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarıların devamı diliyorum? dedi.

TÜRK SAĞLIK SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI ŞUAYİP KESKİN

Halkın haber almasına aracılık ediyorsunuz

Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şuayip Keskin gazetecinin halkın haber alma özgürlüğüne aracılık ettiğini söyledi.

HALKIN HABER ALMASINA ARACI

Keskin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ?Gazetecilik, halkın haber alma özgürlüğüne aracı olan bir meslektir. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla doğru ve tarafsız bir şekilde hareket ederek fikirlerini özgürce paylaşmak için mücadele veren tüm emekçi gazeteciler zor şartlarda çalışıyor. Maalesef ülkemizde özgür olması gereken basın sektörü gittikçe yapılması en zor, en tehlikeli mesleklerden biri haline gelmiştir. Dünyada demokrasinin güçlü olduğu hiçbir ülkede bu tür acı tablolar görülmez. Aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde halka ulaştırmak gibi bir kamu görevi yapan basınımızın özgürce hareket etmeleri gerektiği inancımla tüm gazetecilerin maddi ve manevi olarak daha çağdaş ve demokratik şartlarda görevlerini yapabilmelerini diliyorum. Gece gündüz demeden çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için mücadele eden, çalışan, çalışamayan tüm emektar basın mensuplarına en derin saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum? dedi.

TÜRK ENERJİ SEN KIRIKKALE İL BAŞKANI İLKER MAZILIGÜNEY

Basın, doğru ve tarafsız haber vermeli

Türk Enerji Sen Kırıkkale İl Başkanı İlker Mazılıgüney basının kamuoyunu doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirme gibi bir sorumluluğunun olduğunu söyledi.

TARAFSIZ VE EKSİKSİZ HABER

Mazılıgüney açıklamasında, ?Kamuoyunun doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyür bir fedakârlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarımız, milli irademizin öncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlarından biridir. Tüm zor şartlara rağmen büyük bir vicdani sorumluluk ile görevini layıkıyla yerine getiren basın mensuplarımız ecdadı gibi kahramanlık nişanesini taşımaktadır. Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde ülkemiz kalleşlerin çeşitli saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu zor süreçte de basın mensuplarımıza büyük görevler düşmektedir. Milli birlik ruhuyla hareket eden tüm basın çalışanları cennet vatan üzerinde oynanan kalleş oyunları tek tek ortaya çıkartarak, birçok katliamı, kalleş saldırıları görmezden gelen Dünya Medyasına da zulüm gören tüm mazlumların çığlıklarını hatırlatarak insani bir ders vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmak için çalışan tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum. Sorumlu gazeteciliğin tüm şartlarını yerine getiren ve bu kutsal mesleği layıkıyla yapan başta Kırıkkale Basınımızın her bir ferdinin ve tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum? Şeklinde ifadelere yer verdi.

CİDDE BASIN ATAŞESİ BAHATTİN AKYÖN

Gazeteciler 15 Temmuz´da önemli görev üstlendiler

Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, basının ülkede 5.kuvvet olduğunu ve özgür tarafsız basının 15 Temmuz´da önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Akyön, darbecilere karşı gazetecilere teşekkür ettiğini bildirdi.

BASIN 5. KUVVET  

Akyön açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Gazetecilik mesleği, herkesin bildiği gibi dünyanın en zor mesleklerinden biridir. Oldukça yüksek fedakârlık gerektiren basın mesleğinin hem bu zorluklarla mücadele eden hem de halkın haber alma hakkı adına görev yapan insanlar olduğu ise hepimizin malumudur. Basın, ?5. Kuvvet´ tanımına uygun olarak tüm vatandaşları, ?vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasına adına? bilgilendirme görevini yerine getirmekte, kamu adına denetim görevini yürütmektedir. Bu açıdan demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından biri de ?özgür ve bağımsız´ medya kurumlarının ve basın mensuplarının var olmasıdır.?

FEDAKÂR MESLEK

?Geçmişte olduğu gibi bugün de fedakârca mesleğini icra eden gazetecilerin şartlarının daha iyi hale getirilmesi ve özgürlük alanlarının genişletilmesi için Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla, hükümetimiz tarafından son yıllarda atılmış olan adımlar ve başarılar bilinmektedir. Bu çalışmalar sonucunda oldukça demokratik ve çağdaş kazanımlar sağlanmış, gazetecilerin kendilerini görev ve sorumluluklarını yerine getirirken daha emniyetli hissetmeleri yönünde adımlar atılmış, hayat standartlarının yükseltilmesi yönünde çabalar ortaya konulmuş ve sonuç alınmıştır.?

ÖZGÜR BASININ ÖNEMİ

?Özgür, bağımsız ve vicdan sahibi basın mensuplarının ne kadar önemli olduğu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bir kez daha ortaya çıkmış, halkın kendi kendini yönetme hakkına ve meşru, seçilmiş hükümetine yönelik terörist darbe girişimi, yine vatandaşlarımız tarafından püskürtülürken, basın mensupları da o gecenin kahramanları arasında yer almıştır. Darbecilere karşı direnen, ?susmayacağız´ diyen, hakkın ve haklının yanında tavır alan basın mensupları, tankların önünde, helikopterlerden, uçaklardan atılan bombaların, mermilerin altında, kahramanca görevlerini yerine getirmiştir.?

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

?Var olduğu günden bu yana halkın yanında, demokrasi ve özgürlüklerin, adalet, kalkınma ve meşruiyetin yanında yer alan, demokrasi dışı güçlere karşı durup, darbeye, teröre, ekonomik yıkım faaliyetlerine geçit vermeyen ve vatandaşlarımızı doğru, tarafsız bilgilendiren basın mensupları, bundan sonra da ülkemizin en önemli değerlerinden olmaya devam edecektir. İnanıyorum ki kamuoyunun bilgilenmesi için kilit rol oynayan basın mensupları, demokratik, çağdaş ve büyük Türkiye´nin inşasında yine kendilerine düşen rolü yerine getirecek ve toplumcu bir anlayışla birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde çalışmalarını sürdürecektir. Yazılı, görsel ve internet medyasında çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, ülkemizin 2023 hedefleri arasında yer alan ?şeffaf ve gelişmiş devlet´ olma hedefine hep birlikte yürümeye devam edeceğimizi ifade ediyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ