10 Ocak Kutlama mesajları

10 Ocak Kutlama mesajları

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ ABDULLAH ÖZTÜRK

Gazetecilik zorlu ve meşakkatli bir meslek

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ?Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki çabaları takdire şayandır? dedi.

ZORLU VE MEŞAKKATLİ MESLEK  

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk mesajında ?Halkın süratli, tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın vazgeçilmez şartlarındandır. Habere ve bilgi kaynağına hızlıca ulaşma, elde ettiği bilgi ve haberleri kamuoyuna, okurlara ya da izleyicilere tarafsızca sunma işini üstlenen medya çalışanları, farkındalık, kamuoyu ve gündem oluşturabilme yönleriyle de çok önemli bir mesleğin uygulayıcılarıdır. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki çabaları takdire şayandır. Şüphesiz bu zorlu görevi yerine getirirken, maddi-manevi birçok güçlükle karşılaşmakta, mesai kavramından uzak bu mesleği büyük özveri ve emek sarf ederek yürütmektedirler. Böylesine zor ve meşakkatli bir mesleğin mensubu olan yazılı ve görsel medya mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, ebediyete intikal eden gazetecilerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm basın çalışanlarımıza sağlık ve afiyetler diliyorum? dedi.

CHP KIRIKKALE İL BAŞKANI AV. AHMET ÖNAL

Gazeteciler, siyası baskıdan uzak olmalı

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal gazetecilik mesleğinin demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi. Önal ?Gazetecilik mesleği, insanların sağlıklı haber alabilmesinin yanında çoğulculuk ve katılımcılığın gelişmesinde de önemli işlevi yerine getirmektedir. Bunu yaparken gazeteciler siyasi baskılardan uzak olmalı? dedi.

TARAFSIZ, İLKELİ, OBJEKTİF HABERCİLİK

Önal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ?Tarafsız, ilkeli, objektif, gerçek haberleri ile gerek gazetedeki köşelerinde gerekse gazetedeki manşetleri ile okuyan vatandaşa her zaman ulaşan gazeteciler Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de söylediği gibi, ?Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.?

GAZETECİ SİYASİ BASKI ALTINDA OLMAMALI

?Ülkemizde mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan gazetecilerin siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi toplumun menfaatleri ve geleceği için de önemlidir. Ancak günümüzde gazeteciler mesleki zorluklarının yanında siyasi iradeyle de mücadele etmekte, taraf ve bertaraf olmamak arasında gidip gelmektedirler.?

TUTUKLU GAZETECİ SAYISI UTANÇ VERİCİ BOYUTA ULAŞTI

?Amaçları toplumu doğru bilgilendirmek olan ve yaptıkları haberler yüzünden tutuklanan gazetecilerin sayısı ne yazık ki günümüzde utanç verici bir sayıya ulaşmıştır. Dileğimiz ve çabamız, yaptıkları gerçek ve doğru haberler nedeni ile tutuklanan mesleği gazetecilik olan kişilerin bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarıdır.?

TÜM BASIN EMEKÇİLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

?Bu duygu ve düşüncelerle, toplumu aydınlatmak ve kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için çalışan bütün emekçi gazetecilerin, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.?

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI YÜCEL KIZIK 

Basın, halkın haber alma özgürlüğünün güvencesidir 

CHP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık özgür basının halkın haber alma özgürlüğünün en önemli güvencesi olduğunu söyledi. Kızık ?Basın özgürlüğünün ekonomik ve demokratik gelişmişliğin önemli göstergelerinden birisi olduğu bilinmektedir? dedi.

ÜLKEMİZDE ÖZGÜR BASINDAN SÖZ EDEMEYİZ
Yücel Kızık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ?AKP iktidarı döneminde ülkemizde artık özgür basından söz etmek mümkün değil. Türkiye uluslararası basın özgürlüğü endekslerinde sürekli olarak geriliyor, arka sıralarda yer alıyor. Bu ölçümlerde Türkiye basını özgür olmayan ülkeler arasında yer değerlendiriliyor.? İktidar gücüyle her türlü basını kontrol etme anlayışında olan AKP iktidarı mesleğini onuruyla yapan gazetecilere her türlü yaptırımı uygulamaktan geri durmuyor? dedi.

İŞSİZ GAZETECİLERE YENİLERİ EKLENİYOR

?İşsiz gazetecilere her gün yenileri katılıyor. Çalışan gazetecilerimiz çok ciddi ekonomik ve sosyal hak kaybı baskısı altında işlerini yapamaya çalışıyorlar. İş bulup çalışan, mesleğini yapma gayreti içerisinde olanlar ise düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalıyorlar. Sendikal örgütlülük ve iş güvencesinin olmaması basın çalışanlarımızın günümüzdeki sorunlarının başında gelmektedir.?

GAZETECİLER, MESLEKLERİNDEN DOLAYI TUTUKLANIYOR

?Demokratik hukuk devletlerinde görülmeyecek bir şekilde özgür gazetecilik yaptıkları için gazeteciler tutuklanıp, hapse atılıyor. Bugün yüzlerce gazetecimiz hapishanede. Tutuklanan gazetecilerle birlikte halkımızın haber alma özgürlüğü de ortadan kaldırılmış oluyor. 
Ancak bütün bu zor koşullara rağmen mesleğini onuruyla, yılmadan yapmaya çalışan, soru soran, araştıran gazetecilerimizin var olması geleceğe dönük umutlarımızı canlı tutuyor. 
Bu düşüncelerimle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.?

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ ATANUR AYDIN

Kamuoyunun doğru haber almasını sağlıyorsunuz

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aydın, gazetecilerin kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilgi alabilmesi için gece gündüz çalıştığını söyledi.

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Kırıkkale´de gazetecilerin ve medya kurumlarının üstün bir hizmet anlayışıyla fedakârca çalıştıklarını ve toplum değerlerine ters düşmeyecek nitelikte yayınlar yaptığını belirten Aydın, "Öncelikle Kırıkkale´mizde görev yapan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum" dedi.

TÜED KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI ZEKERİYA AYTEKİN

Bizim sorunlarımızı gündemde tutuyorlar

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin gazetecilerin toplumun haber almasında önemli bir görev üslendiklerinin söyledi. Aytekin ?Basın emekçilerini şükran ve minnetle değerlendirmek büyük önem arz etmekte? dedi

ONLARI ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANMAK LAZIM

Zekeriya Aytekin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Ülkemizin ve halkımızın iyi gününde kötü gününde toplumu bilgilendiren haber almada haber vermede en büyük unsur olan çalışan basın emekçilerini minnet ve şükranla değerlendirmek büyük önem arz etmektedir.?

BİZLERİN SORUNLARINI GÜNDEMDE TUTUYORLAR

?Toplumun yaşlıları ve Emeklisi olarak bizlerin sorunlarını gündemde tutan özverili çalışmalarıyla bizleri mutlu etmektedirler. Bu ülkenin akilleri olarak emeğiyle halkımızı aydınlatan aynı zamanda geçimini bu yolla sağlayan emeğin en kutsal değer olduğunu belirterek 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar tüm çalışan gazetecilere çalışma hayatlarında başarılar dilemekteyiz.?

KIRIKKALE ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI SÜLEYMAN KÖSTEKLİ

Özgürlüğün savaşçıları

Kırıkkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli basın emekçilerinin özgürlüğün en büyük savaşçıları olduğunu söyledi.

TÜM GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Köstekli ?10 Ocak 1961, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Çalışan gazeteciler günü ya da ?bayramı´ olarak da adlandırılır. Mesleğini, iki evrensel ilke olan ?Halkın doğru haber alma hakkı´ ve ?düşünce ve ifadelerin yayılması, farklı görüşlerin yaşama hakkı´ temelinde icra eden gazeteciler Türkiye´de özgürlüğün en büyük savaşçılarıdır? dedi. Köstekli Tüm Gazetecilerin gününü kutladığını bildirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ