1. Tarım ve Hayvancılık Şenliği düzenlendi

1. Tarım ve Hayvancılık Şenliği düzenlendi

TARIMA KATKI SAĞLAYACAK BİR ŞENLİK

1. Tarım ve Hayvancılık Şenliği düzenlendi

Köprüköy 1. Tarım ve Hayvancılık Şenliği yapıldı. Şenlikte çeşitli yarışmalar düzenlendi.

GENİŞ KATILIM

Keskin İlçesi Köprüköy Köy meydanında yapılan şenliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Gübretaş Ankara Bölge Müdürü Fuat Kalkan, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Çelebi ilçe Müdürü Yıldıray Ayan, Keskin Ziraat odası Başkanı Dursun Baran, tohum makine ve gübre üretici ve dağıtıcı firmalar ile çok sayıda çiftçi katıldı.

İLKİ DÜZENLENDİ

Açılışta bir konuşma yapan Köprüköy Muhtarı Mustafa Şahin bu yıl ilkini düzenledikleri şenliğin bölge tarım ve hayvancılığına katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi. Keskin Ziraat Odası Başkanı Dursun Baran da oda olarak faaliyetlerinden bahsetti ve yapılan şenliğin Keskin ve bölge tarımına önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. 

TARIMA KATKI SAĞLAYACAK

Daha sonra bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Tarımı ve il müdürlüğü faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu şenliğin Kırıkkale´de ilk olduğunu ve gelecek yıllarda daha kapsamlı yapılarak Kırıkkale tarımına daha faydalı olacağına inandığını dile getirdi. 

MISIR YARIŞMASI

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Düzenlenen mısır yarışmasında en güzel mısır koçanında dereceye giren Aslan Ünsal, Abdullah Çağlayan ve Harun Çağlayan´a ödülleri şenliğe katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

BUZAĞI YARIŞMASI

Yarışmada ikinci olarak buzağı yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren Yunus Ilıcan, Nuri Güler ve Osman Ilıcan´a Gübretaş ve Tarım Kredi Kooperatifleri ve değişik tarım firmaları tarafından altın, gübre ve yem gibi çeşitli hediyeler verildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı