Kırıkkale´ye 6 tesis 16 milyonluk yatırım

 Kırıkkale´ye 6 tesis 16 milyonluk yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 adet, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından yapılacak iki tesisin temelini atmak üzere bugün Kırkkale´ye geliyor

6 TESİSİN MALİYETİ 16 MİLYON

Veysel Eroğlu, bugün Kırıkkale´de düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 16 milyon lira yatırım bedelli olan 6 adet tesisin temelini atacak. Eroğlu, saat 15.30´da Müftülük Toplantı Salonu´nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek

İLÇELERDEKİ SULAMA TESİSLERİ

Balışeyh Akçakavak Göleti Sulaması, Yahşihan Mahmutlar Şarklısı Göletleri Sulaması ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temeli, Karaahmetli Tabiat Parkı Çevre Düzenlemesi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temeli atacak.Bakan Veysel Eroğlu, Kırıkkale´de 10 aileye gelir getirici tür, 6 aileye Orköy sertifikası, 5 köy muhtarlığına da yangın söndürme maksatlı su tankeri verecek. Ayrıca Prof. Dr. Eroğlu hünnap, dut, iğde, sedir, karaçam, servi ve badem türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Kırıkkale Yatırımlarla Donatılıyor

Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 3 bin 620 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 1 il merkezi, 2 ilçe merkezi, 1 kasaba ve 18 köy taşkın zararlarından korunacak. 24 kilometre orman yolu yapılacak. Ormancılık projeleri ile de Kırıkkale´de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek.

2 YILDA 80 MİLYON LİRALIK TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 8 Ekim 2016 tarihinde Kırıkkale´ye verdiği 65 milyon TL´lik 16 müjdeye ilave olarak 15 milyon lira yatırım bedeline sahip 9 müjde daha verecek. Böylece son 2 yılda Kırıkkalelilere toplam 80 milyon TL´lik 25 müjde vermiş olacak. Projeler arasında taşkın koruma tesisleri, bal ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ile Yahşihan´a 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ