Cadde ve sokaklar dilencilerin mekanı

 Cadde ve sokaklar  dilencilerin mekanı

Kırıkkale´de yolda yürürken birçok yerde karşılaşılan ve vatandaşlardan para toplayan dilenciler, daha fazla kazanmak için türlü yöntemlere başvuruyor. Dilencilerin yöntemi ise vicdan sahibi her insanın yüreğini sızlatan cinsten.

HİÇ BİR ŞEKİLDE AYRIM YAPMIYORLAR

Kırıkkale´de özellikle insanların yoğun olduğu caddeler, uzun dilencilerin istilasına uğramış durumda. Yollarda bekleyen ve özellikle bankamatiklerden parasını çeken vatandaşlardan uzun ısrarlarla ayrım yapmadan para dilenen kişiler, son olarakta küçük çocukları bu işe alet etmiş durumdalar. Henüz yaşını bile doldurmamış çocuğu kucaklarına alarak, çocukları için kavurucu sıcağa bile aldırış etmeden vatandaşlardan maddi yardım talep ediyorlar. Yetişkin bir bireyin bile gün ortasında dayanamayacağı bu kavurucu sıcak havalarda bu kirli tezgaha çocuklar alet ediliyor.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR ALET EDİLİYOR

Günün her vaktinde anne-çocuk, baba-çocuk ve birçok şekilde karşılaşabileceğiniz dilencilere vatandaş artık tepki gösteriyor. Bankamatiklerden parasını çekip dilencilere maruz kalan birçok vatandaş ?Bankamatikte işlem yaparken yanımıza gelen dilenciler oluyor. İnsan rahatsız oluyor, paramızı cebimize koyana kadar endişe ediyoruz. Hemen hemen her yerde bu durumu yaşıyoruz. Bir diğer durum ise bu sıcak havalarda o küçük çocuklara yazık,bu işlere onları neden alet ediyorlar. O küçük çocuklar bunu hak etmiyorlar ´dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ