Uyuşturucuyu, çocuklara ve gençlere anlatın

Uyuşturucuyu, çocuklara ve gençlere anlatın

KIRIKKALE VALİSİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ, OKULLARDAKİ REHBER ÖĞRETMENLERİ UYARDI

KIRIKKALE VALİSİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ, OKULLARDAKİ REHBER ÖĞRETMENLERİ UYARDI

Uyuşturucuyu, çocuklara ve gençlere anlatın

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Bağımlılıkla mücadelede çok güzel bir ivme yakaladık. Bu işin öncelikle arzını, bununla beraber bu eğitimleri de vererek talebi de bitirmek lazım. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde torbacı diye tabir edilen satıcıları Kırıkkale´de bitirme noktasına getirdik? dedi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ

Vali Haktankaçmaz, Valilik Konferans Salonu´nda düzenlenen ? Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Rehber Öğretmenleri Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz, ?Bugün ülkemiz için çok önemli olan bir konu ile alakalı eğitim için buradasınız. Malum, yakın zamana kadar özellikle uyuşturucuyla mücadele konusu ülkemiz için bir tehlike boyutunda, bir risk algılaması olarak kabul ediliyordu. Ama yakın zamanda gerek uyuşturucunun üretildiği uzak doğudaki pek çok ülkede uyuşturucu üretiminin geometrik rakamlarla artması, gerekse Türkiye´nin geçiş güzergâhı olmaktan çıkartılıp hedef ülke konumuna getirilmesiyle ilgili gayretler neticesinde, özellikle terör örgütleri ve buna benzer sorunlarla Türkiye´yi uğraştırmak isteyenlerin bu yönde çabaları, ülkemizde yakın zamana kadar tehlike boyutundaki bu risk değerlendirmesinin, tehdit boyutuna yükseltilmesine sebep oldu? dedi.

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE ANLATILMALI 

Rehber öğretmenlerinden Uyuşturucunun ne demek olduğunu, bağımlılığın ne demek olduğunu gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalarını isteyen Vali Haktankaçmaz, ?Özellikle bu tür bilinçlendirme çalışmalarından çok şey bekliyoruz. Polisiye tedbirlerle sizlerin yaptığı çalışmalar birbirini besleyen unsurlar. Sizin burada aldığınız eğitimlerle, çocuklarımıza, öğrenci velilerine, ailelerine vereceğiniz bilgiler neticesinde bizler bünyeyi hasta olmadan, sağlıklı bir şekilde çok daha az bir maliyetle korumanın yolunu bulmuş olacağız, böyle bir amacı gerçekleştirmiş olacağız. Aileleri böyle yanlış bir yola giren çocuğu nasıl fark edecekleri konusunda bilgilendireceğiz ve böyle bir belaya bulaşmış çocuğun ailesine bununla ilgili çok çeşitli kurumların olduğunu, bununla da mücadele edilebileceğini hatırlatacağız. En azından aileler böyle bir şeyle karşılaştıkları zaman hazırlıklı olmalılar. Kimlere ve nereye başvuracaklarını bilmeleri çok önemli? şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU TÜRKİYE´NİN BEKA MESELESİ

Bu işin Türkiye´nin aynı terör örgütleriyle mücadelesi gibi bir beka meselesi olduğunu vurgulayan Vali Haktankaçmaz, sorunu halının altına süpürmenin doğru bir çözüm olmadığını, sorunun üzerine gidip çözmek gerektiğini dile getirdi. Son dönemlerde doğal uyuşturucu denilen esrar, eroin gibi maddelerin yerini sentetik türü uyuşturucuların aldığına dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, ?Bizlerin bu konuda çok uyanık ve bu sorunun bilincinde olmamız lazım. Bu çalışmalarla hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz? ifadelerine yer verdi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ANLATILDI

Toplantı, Vali Haktankaçmaz´ın konuşmasının ardından Türkiye Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Rabia Ercan´ın sunumuyla devam etti. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Rehber Öğretmenler katıldı.

KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ