Kadın topluma yön verir

Kadın topluma yön verir

KADINLAR AİLEYİ OLUŞTURUR

Kadın topluma yön verir

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, toplumda kadının önemli bir yeri olduğunu ve kadına değer veren toplumların daha sağlıklı bir nesil yetiştireceğini söyledi.

KADINLAR AİLEYİ OLUŞTURUR

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Kadınların önemli bir görev üstlendiğini belirten Güngüneş, toplumda kadının öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Güngüneş açıklamasının devamında, ?Kuşkusuz kadın konusu, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir. Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Kadının toplumumuzdaki yeri çok önemlidir. Toplumsal hayat, kadın ve erkekle birlikte biçimlendirilir. Ama kadının önemi daha farklıdır. Sağlam bir annelik sağlam bir toplum demektir. Kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı bir nesil yetişecektir.?

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ VAR

?Üzülerek belirtelim ki dünyamızda çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yoğun bir şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir. Dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır.  Kadınlarımızın şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılması gerekmektedir. Bu konuda kız çocuklarımız daha çok korunmaya muhtaç durumda gözükmektedir.  Cinsel taciz ya da aile içi şiddet konusunda kadınlar çok daha zayıf ve korumasız durumdadır. Kadın ve erkek arasında adalet, barış, karşılıklı sevgi, saygı, empati ve sinerjiyi, ailenin önemini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyoruz.?

SAĞLIKLI KADIN TEMASI

?8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ?Sağlıklı Kadın? teması işlenecek olup, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kadınlar konusunda yapılacak olan tüm faaliyetlerde etkin bir şekilde katkı sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Bu konuda sağlık personeline yönelik ?Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet? konusunda eğitim faaliyetleri düzenlenmiştir. Ayrıca tüm toplum sağlığı merkezlerinde halkımıza yönelik eğitimler verilmektedir. 8 Mart Çarşamba günü 10.00-16.00 saatleri arası ilimiz Cumhuriyet Meydanında Müdürlüğümüze ait KETEM Tarama Aracı, Ağız Diş Sağlığı Hizmet Aracı ve Sağlıklı Yaşam Aracı ile kadınlara yönelik sağlık taramaları yapılacaktır.?

HALKIMIZ BİLİNÇLİ OLACAKTIR

?Yine halkımızın bilinçlenmesine yönelik broşürler dağıtmak üzere ilimiz Cumhuriyet Meydanında stant açılacaktır. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz ?Sağlıklı Yaşam Merkezi?nde kadınlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Aile içerisinde problem yaşayan kadınlarımıza görevli doktor, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve psikolog arkadaşlarımız yardımcı olmaktadırlar. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk, esenlik, barış içinde bir gelecek diliyorum? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü