Organik tarıma önem vermeliyiz

Organik tarıma önem vermeliyiz

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ORGANİK TARIM YAPIYOR. ÖĞRENCİLERLE ZİYARETE KATILAN İL MÜDÜRÜ YILMAZ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ORGANİK TARIM YAPIYOR. ÖĞRENCİLERLE ZİYARETE KATILAN İL MÜDÜRÜ YILMAZ

Organik tarıma önem vermeliyiz

Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü stajyer öğrenciler İle Organik tarım alanlarını ziyaret eden çiçeği burnunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz organik tarımın yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

İL MÜDÜRÜNÜN İLK ZİYARETİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Yahşihan İlçesi Hisarköy´de İbrahim Kıvanç ve Sinan Erten´e ait organik üretim alanlarını Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü stajyer öğrencileri ile beraber ziyaret etti.

ŞUBE MÜDÜRLERİ KATILDI

Yahşihan ilçesi Hisarköy´de yapılan ziyarete İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Demir, Yahşihan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Demirci, Ziraat Mühendisleri ve İl Müdürlüğünde staj yapan Organik Tarım Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.

ORGANİK ÜRÜN YETİŞTİRMEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz yaptığı açıklamada: ?Üretim alanlarında domates, biber, salatalık, taze fasulye, kabak, kavun ve karpuz gibi sebzeler üretilmektedir. Üretilen ürünler mevzuat gereği üretim öncesi, üretim esnasında ve satış yerlerinde denetlenmektedir. Denetimler üretim esnasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ruhsatlandırdığı sertifikasyon kuruluşlarınca yapılmaktadır? dedi.

SADECE HİSARKÖY´DE YAPILIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü stajyer öğrencilerine Kırıkkale´de sadece Hisarköy´de yapılan organik üretiminin ilçe ve il geneline yaygınlaştırmak gerektiğini ifade etti ve Tarımın önemli sorunlarından birisinin de genç çiftçilerin tarımdan uzaklaşmaları olduğunu, tarım sektörü çökerse insanlığın çökeceğini, tarlada üretmezsek toplum ve insanlığın aç kalacağını ifade ederek öğrencilere bilgilerini pratiğe dökmelerini ve bu alanlarda uygulamaya koymaları gerektiğini söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü