MKE elden gidiyor, yeni umut Silah OSB

MKE elden gidiyor, yeni umut Silah OSB

MKE´NİN ÖZERKLEŞME SÜRECİNE GİRMESİ, KIRIKKALELİYİ YENİ KAPILAR ARAMAYA İTİYOR

MKE´NİN ÖZERKLEŞME SÜRECİNE GİRMESİ, KIRIKKALELİYİ YENİ KAPILAR ARAMAYA İTİYOR

MKE elden gidiyor, yeni umut Silah OSB

Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bir bilgiye göre profesyonel bir şirkete MKE´nin nasıl verimli olabileceği konusunda bir araştırma raporu hazırlatan kurum yetkilileri, hazırlanan rapor doğrultusunda yılbaşından sonra kurumda yeniden bir yapılanmaya gidecekler. Yapılanmanın özerkleştirme şeklinde olacağı bildirildi. 

?MKE ÖZERKLEŞİYOR MU?? HABERİMİZ DOĞRULANIYOR

Gazetemizde geçtiğimiz haftalarda manşetten duyurduğumuz ?MKE ÖZERKLEŞİYOR MU?? sorusunun cevabı her geçen gün daha da netleşiyor. MKE´nin profesyonel bir araştırma şirketi aracılığıyla yaptırdığı verimlilik araştırması sonucu özerkleştirme kararı çıktığı bildirirken konuyla en yakından ilgilenmesi beklenen İŞKUR, Sendikalar, OSB, Odalar, İşçi ve Emekli Derneklerinin tepkisi merak ediliyor.

SİLAH OSB´DE HAREKETLİLİK

Özerkleşmenin gerçekleşmesi halinde birebir etkileşimin yaşanacağı Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ise hareketliliğin başladığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre henüz inşası devam eden Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapmak üzere 20´den fazla yatırımcının ön müracaat yaptığı belirtiliyor. Yaklaşık 500 dönüm üzerine ve 60 sanayi parseline ayrılmış olan Silah OSB yatırımcılara birçok avantaj sağlıyor.

YATIRIMCIYA BÜYÜK AVANTAJ

Bölge teşvikleri uygulanacak olan Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapacak olan sanayicilere bedelsiz arsa tahsisi yanında diğer teşvik ve muafiyetler; Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ar-Ge destekleri; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın SANTEZ ve tekno-girişim destekleri; TÜBİTAK destekleri; Ahiler Kalkınma Ajansı mali destekleri; İŞKUR, SGK VE KOSGEB desteklerini elde edebilecekler. Ayrıca Silah OSB´de yatırım yapacak sanayiciler MKE, ROKETSAN, ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, TÜBİTAK, SAGE, OSSA gibi kurum ve kuruluşla ortaklık ve işbirliği ortamını da yakalayabilecekler. Örnek olarak OSB´de 50 personelle oluşturulacak 5 milyon TL bir yatırım yapan orta ölçekli bir sanayicinin bu yatırımının 3.8 milyon TL´lik kısmının devlet tarafından destekleneceği bildiriliyor.

MKE TAŞERONUNUN YALNIZCA YÜZDE 3´Ü KIRIKKALELİ

Özerkleşmesi söz konusu olan MKE´nin son zamanlara çok fazla hizmet alımına gittiği belirtilirken, son rakamlara göre bu sayının bin 200´ün üzerine çıktığı belirtildi. Bu rakamın yalnızca % 3´ünün Kırıkkaleli (Kırıkkale nüfusuna kayıtlı) olduğu ifade edilirken, MKE´nin üretiminin % 40´ını taşeronlara yaptırdığı, MKE´nin 5 yıllık stratejik planında üretiminin %70´inin artık taşeron firmalara yaptırılacağı vurgusunun var olduğunun altı çizildi.

MKE, ADETA ?SON MONTAJCI? OLUYOR

MKE´nin bundan sonra adeta ?son montajcı? gibi bir fonksiyon üstlenmeyi planladığı vurgulanırken, Silah İhtisas OSB faaliyete geçtiği zaman, 1000-bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı varsayılıyor. Kuşkusuz o zaman Kırıkkale´deki işsizlerle kalifiye 25 bin MKE emeklisinin bir kısmına da iş imkânı doğacağı ifade ediliyor.

MKE ARTIK ?MUTLAK EKMEK KAPISI? DEĞİL!

Hâlihazırda Kırıkkaleliler için ?mutlak bir ekmek kapısı? olmaktan çıkan MKE´nin özerkleşme sonrasında nasıl bir hal alacağı merak edilirken Silah OSB´nin Kırıkkale´ye yeni bir istihdam kaynağı olabilmesi için başta Emekliler Derneği olmak üzere, OSB, İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası ve Türk Metal Sendikasının bir platformda birleşerek, ?Hazır Kalifiye İstihdam Envanteri? oluşturmalarının, OSB´ye gelecek yatırımcılara da Kırıkkale´deki işsizlere de yardımcı olabilecekleri düşünülüyor.

ÖZEL HABER: YUNUS PEHLİVANLI



Yunus Pehlivanlı
14.11.2016 09:42:09
DÜZELTME:Taşeron kelimesini-Alt Yüklenici- olarak değiştirmek ve bu sayıyı 1200 değil de 1024 olarak düzeltmek gerekiyor.Ayrıca bu taşeron sayısı -çalışan taşeron işçi- sayısı değil MKE´ye iş yapan alt yüklenici firma sayısıdır.

Yunus Pehlivanlı
14.11.2016 10:18:21
DÜZELTME:Ayrıca haberin giriş kısmında (MKE´nin özerkleştirilmesi gerçekleşmiş) olarak yazılmış.Bu satır -Özerkleştirme ihtimali var- olmalıydı.

tarafsız
27.11.2016 01:08:24
Kırıkkale bugüne bir günde gelmedi ya sadece mkenin suçu yok 4 vekilden 3 vekile düştük ve 380binmişiz bir ara şimdi 270biniz sadece mkeye baglamamak lazım kırııkkalenin geriye gidişinin bunun detaylıca araştırılması gerek

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı