Hayat kurtarmak zamanla yarışmaktır

Hayat kurtarmak zamanla yarışmaktır

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR. FERAMİŞ ENDEN GÜNGÜNEŞ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI DOLAYISIYLA SAĞLIK KURULUŞLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR. FERAMİŞ ENDEN GÜNGÜNEŞ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI DOLAYISIYLA SAĞLIK KURULUŞLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hayat kurtarmak zamanla yarışmaktır

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeni ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği ile Kırıkkale Merkez 1 ve 3 No´lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti.

ÇALIŞANLARIN HAFTASINI KUTLADI

Ziyarette çalışan personelin haftasını kutlayan İl Müdürümüz Dr. Güngüneş, 112 sağlık hizmetlerinde hayat kurtarmanın zamanla yarışmak anlamına geldiğini, asılsız ihbarların istenmeyen olayları doğurabileceğini ifade etti.

450 BİN VATANDAŞA HİZMET

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş´e yapmış olduğu bu ziyaretinde Kamu Hastaneleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı ve 112 Başhekimi Dr. Sinan Kurt eşlik etti. İl genelinde 298 personel, 16 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 28 adet tam donanımlı ambulans, 1 adet çoklu ambulans, 1 adet obez ambulansı, 2 adet motosiklet ambulans ve 2 adet UMKE aracı ile vatandaşlara acil sağlık hizmeti verdiğini ifade eden İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş, 2017 yılı ilk 11 ayda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere 13 bin 455, Tıp Fakültesi Hastanesine 7 bin 672 ve özel hastanelere 46 olmak üzere toplamda yaklaşık 26 bin 734 vaka hastanelere acil sağlık hizmeti ambulansları ile taşındığını söyledi. Müdürümüz Güngüneş, Kırıkkale genelindeki hastanelerde ise ilk 11 ayda yaklaşık 450 bin vatandaşın acil sağlık hizmetlerinden yaralandığına dikkat çekti.

YAŞAMA YOL VER

1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olması sebebiyle Sağlık Bakanlığınca ?112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi? konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla ?YAŞAMA YOL VER!? sloganı ile yürütülmekte olan kampanyanın çeşitli etkinliklerle kutlandığına dikkat çeken Kırıkkale İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından ?112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi? konularında toplumsal farkındalığı artırmak, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığına işaret etti.

FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

Bu kapsamda Altunbilekler AVM´de iki bin kişiye, Cumhuriyet Meydanın ise bin 500 kişiye el broşürü dağıtılıp bilgilendirme yapıldı. Aynı zamanda kurumlara İlkyardım Farkındalık Eğitimi kapsamında eğitimlerle birlikte el broşürleri dağıtılarak, ?Yaşama Yol Ver´ kampanyasının tanıtımı yapıldı. Halkın kalabalık olduğu yerlerde stant başında vatandaşlarımızla soru-cevap şeklinde tanıtımlar yapılarak, afiş, broşür ve araç içi bilgi kartları dağıtılmıştır.

SANİYELER ÇOK ÖNEMLİ

Hoş ve sıcak bir sohbet ortamında gerçekleştirilen 1 ve 3 No´lu İstasyonlarımızın ziyaretlerinde İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş, 112´nin önemine değindi. Her türlü zor şartlarda görevlerini fedakârca ve başarı ile yerine getiren Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının, insana vermiş oldukları bu kutsal hizmet her türlü takdirin üzerinde olduğuna işaret eden Güngüneş, acil durumlarda saniyelerin çok önemli olduğuna, burada tecrübeli personelin donanımlı araç ve gereçlerle hastanın hayatını kurtarabileceğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

KUTSAL BİR HİZMET

?Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, bazı sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yapıyorum. Her türlü zor şartlarda görevini fedakârca ve başarıyla yerine getiren acil sağlık hizmetleri çalışanlarımızın insanımıza vermiş oldukları bu kutsal hizmet her türlü takdirin üzerindedir. Her zaman, her yerde ve her koşulda, gece-gündüz fedakârca çalışan personelimizin 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını kutluyor, teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!