Bilseydim sandalla gelirdim

Bilseydim sandalla gelirdim

CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE, SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI NEDENİYLE SULAR ALTINDA KALAN CADDEDEN MEYDANA GÜÇLÜKLE ULAŞTI

CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE, SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI NEDENİYLE SULAR ALTINDA KALAN CADDEDEN MEYDANA GÜÇLÜKLE ULAŞTI

Bilseydim sandalla gelirdim

Seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale´ye gelen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanında vaatlerini açıkladı. İnce, sağanak altında geldiği Kırıkkale´de coşkuyla karşılandı. Sular altında kalan caddeden güçlükle sahneye çıkan ince kalabalığı selamladıktan sonra ?Bilseydim otobüsle değil sandalla gelirdim? dedi.

TAŞERONA AYRIMCILIK YAPILDI

Seçim çalışmaları kapsamında Kırşehir mitinginden sonra sağanak ve dolu yağışı altında Kırıkkale´ye gelen CHP´nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına güçlükle ulaştı. Caddenin sular alında kalması nedeniyle bir süre otobüs içinde bekledikten sonra sahneye çıkan İnce, yoğun yağış altında bekleyen vatandaşları selamladıktan sonra göle dönen caddelerle ilgili olarak, ?Otobüsle geldim. Bilseydim sandalla gelirdim? diyerek espri yaptı. Kırıkkalelilerin sağanak altında beklemelerinin bir anlamının olduğunu ifade eden Muharrem İnce MKE Kurumunun durumu ve taşeron çalışanları arasında yapılan ayrımcılığın hiçbir ifadeyle açıklanamayacağını söyledi.

SEÇİLİRSEM İLK İŞİM MİLLETVEKİLİ SAYISINI DÜŞÜRMEK OLACAK

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk işinin milletvekili sayısını düşürmek olacağını belirterek, "Bu memlekete yazık günah değil mi? 600 milletvekiline 80 milyon kişi bakamaz. Biz ABD´den daha mı büyüğüz, daha mı zenginiz? Hayır. Önce buradan başlayacağız, merak etmeyin." dedi.

ABD´NİN NÜFUSU 300 MİLYON, TÜRKİYE´NİN NÜFUSU 80 MİLYON

İnce, ABD nüfusunun 300 milyon, Türkiye´nin ise 80 milyon olduğunu belirterek, Türkiye´deki milletvekili sayısının ABD´nin 1,5 katı olduğuna işaret etti. "Bu memlekete yazık günah değil mi? 600 milletvekiline 80 milyon kişi bakamaz" dedi. İnce, "İlk işimiz bu milletvekili sayısını indirmek olacak. Biz ABD´den daha mı büyüğüz, daha mı zenginiz? Hayır. Önce buradan başlayacağız, merak etmeyin. Kırıkkale bir Cumhuriyet kenti. Tıpkı İskenderun, Ereğli, Karabük gibi ama son yıllarda sürekli kaybeden oluyorsunuz. Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna bakın. 17 bin kişiden kaça düşmüş, 2 bin kişiye düşmüş. Taşeronların hakkı verilmemiş. Sürekli kaybediyorsunuz, yoksullaşıyorsunuz" diye konuştu.

ESKİ GAZETE MANŞETLERİNİ GÖSTERDİ, ERDOĞAN´I ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştiren İnce, eski gazete kupürlerini tek tek göstererek bunların inkâr edilemeyeceğini bildirdi. İnce, "Şimdi seçimleri iptal ettirmeyi konuşuyorlar. Sakın ha. Neden kaçıyorsun, mindere gel, korkma. Aday olduğumda bu iş ikinci tura kalır diyordum. Bu 50´nci mitingim ve şimdi diyorum ki ´Bu iş ilk turda biter´ diyorum" ifadelerini kullandı.

SAĞANAK YAĞIŞA RAĞMEN CUMHURİYET MEYDANINDAN AYRILMADILAR

CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Mustafa Kemal´in askerleriyiz" sloganıyla karşılandı. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İnce, konuşmasına merhum sanatçı Neşet Ertaş´ı da anarak, "Ne diyordu büyük usta? ´Gönül Dağı´. Ben de ´gönül bağı´ kurmaya geldim" ifadelerini kullandı. İnce, Kırıkkale´nin kendisi için önemli bir şehir olduğunu, önemli bir Cumhuriyet şehri olduğunu bildirdi.

GENÇLERE İŞ, EKMEK; HER MAHALLEYE BİR KREŞ

İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi ben normalde meydanlarda ´gelecek´ diyorum gelecek, ´gençler´ diyorum, ´iş´ diyorum, ´ekmek´ diyorum ve ´her mahalleye bir kreş, kadınlar çalışsın´ diyorum. ve ´çocuk kreşe, kadın işe´ diyorum. Ama Erdoğan meydanlara geliyor benimle kavga ediyor. İşte diyor ´ispatlayamazsan namertsin´ ve en yorgun anımda da gülmek için emin olun yandaş medyayı seyrediyorum. Alt yazı şöyle: Benim için ´Muharrem İnce´ diyor ´4 yıllık fakülteyi 8 dönemde bitirmiş´ diyor. 4 yıllık üniversitede, 1 yılda iki dönem vardır. 4 yıllık üniversite normalde zaten 8 dönemde bitirilir. Şimdi dün Erdoğan diyor ki vatandaşa, ´Bana´ diyor ´büyük ustalık diploması verin´. Şimdi, bir: Diploma vatandaştan istenmez, üniversiteden istenir. İki: ´Birinci dönemim çıraklık´ diyor. Dolar 1,30; ikinci dönem kalfalıkmış. Dolar 2,70; üçüncü dönem ustalıkmış. Dolar 4´ü geçti. Eğer ´büyük ustalık´ dönemini ona verirseniz dolar 10 lira haberiniz olsun. Bence çıraklık, oldu, kalfalık oldu, ustalık oldu onun deyimiyle, bence onu emekliliğe gönderelim." İnce, daha sonra öz çekim yaparak Kırıkkale´nin kendisi için çok şey ifade ettiğini söyledi. İnce Kırıkkale´den yine kalabalık tarafından uğurlandı.

Haber-Foto: Murat Karadağ



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı