Hakemler sezon hazırlıklarına başladı

Hakemler sezon hazırlıklarına başladı

?FUTBOL KURALLARA UYGUN OYNANIRSA REKABET VE SEYİR ZEVKİ ARTAR?

?FUTBOL KURALLARA UYGUN OYNANIRSA REKABET VE SEYİR ZEVKİ ARTAR?

Hakemler sezon hazırlıklarına başladı

Futbol hakemleri 2015-2016 sezonu hazırlıklarına başladı. İl Hakem Kurulu Başkanı Talat Akbulut hakemlere, ?Siz futbolun sahada kurallarına uygun olarak oynanmasını sağlayacak kişilersiniz. Futbol kurallarına uygun oynatılırsa rekabet ve seyir zevki artar. Her birinize yürekten güveniyorum?  diye seslendi.

İLK ANTRENMAN

Fikret Karabudak Stadyumu´nda yapılan sezon açılış antrenmanına İl Hakem Kurulu Başkanı Talat Akbulut, Kurul Üyeleri Adnan Keleş, Ramazan Gündüz, Adnan Vural ve İlker Fatih Cankut, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ömer Karataşlık ile yaklaşık 50 futbol hakemi katıldı.

PROGRAM VE KURALLAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

İlk antrenman öncesi konuşma yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Talat Akbulut, hakemlere sezon içerisinde dikkat etmeleri gereken program ve kurallar hakkında bilgiler verdi. Akbulut, ?Yeni sezonu resmi olarak bugün başlatıyoruz. Kazasız, belasız, sakatlıksız ve sorunsuz bir sezon geçirmeyi istiyoruz? dedi.

KONDİSYON VE TEKNİK EKSİKLİKLERİNİZİ TAMAMLAMALISINIZ

Akbulut şöyle konuştu; ?Kırıkkale´mizde ve ülkemizin diğer şehirlerinde farklı kategorilerde görev alacak siz hakemlerimizin, fizik ve teknik anlamda sezona en iyi şekilde hazırlanmasını istiyoruz. Ülkemizde futbol sevilen ve en çok ilgi duyulan spor branşıdır. Şehrimizde de futbola ilgi duyuluyor. Yakın bir süre içerisinde ilimizde amatör küme ve genç ligler başlayacak. Her birinizin görevini en iyi şekilde icra etmesi için kondisyon ve teknik anlamda eksikliklerini gidermesi gerek.?

FUTBOLUN HIZINA YETİŞMELİSİNİZ

?Futbol çok hızlı bir oyun ve hakemlerimizin bu hıza ayak uydurabilmesi için kondisyon açısından iyi olması lazım. Bu manada haftada yapacağımız 2 antrenman programına her birinizin aksatmadan katılmasını istiyoruz. Antrenmanlara katılım, haftalık görevlendirmelerde önemli rol oynayacaktır. Bu nedenle antrenmanlara katılan, kondisyon ve teknik anlamda eksiklikleri bulunmayan hakemlerimizin sahada olmasını sağlayacağız.?

MESLEĞE UYGUN HAREKET EDİN

?Sizler futbolun sahada kurallarına uygun oynanmasını sağlayacak kişilersiniz. Futbol kurallarına uygun bir şekilde oynanırsa rekabet ve seyir zevki artar. Bu nedenle futbolun en önemli unsurlarından bir tanesi de sizlersiniz. Sahada olduğu kadar saha dışında da hareket ve davranışları ile örnek olmanız, temiz giyinmeniz ve mesleğe aykırı davranışlarda bulunmanız gerekir. Hepinizin de bildiği gibi hakemlik artık profesyonel bir meslek. Sizler de bu profesyonelliğe ayak uydurmanız ve mesleğe uygun hareket etmeniz gerekir. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun.?

YENİ HAKEMLERLE TANIŞTILAR

Akbulut´un konuşmasının ardından yeni kurul üyeleri, yeni hakemlerle tanıştı. Tanışmanın ardından ilk antrenman başladı. Kondisyon antrenmanını Kırıkkale´nin gururu Hakem Dursun Can yaptırdı.  İl Hakem Kurulu Başkanvekili Adnan Keleş, kurul üyeleri Ramazan Gündüz ve Adnan Vural antrenman süresince hakemlerle yakından ilgilendi. Kurul Raportörü İlker Fatih Cankut ise hakemlerin kondisyonları hakkında notlar tuttu.

HABER-FOTOĞRAF: FATİH GENÇER



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ