Türkiye demokrasi yolundan çıkıyor

Türkiye demokrasi yolundan çıkıyor

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türkiye` nin giderek demokrasi yolundan çıktığını belirterek ‘ Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. Öztaşkın, "Bir yerde kendi geleceğimizi oylayacağız, kendi kaderimizi ellerimizle belirleyeceğiz"

12’NCİ GENEL KURULA KATILDI

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi 12`nci Genel Kurulu, Kültür Turizm Müdürlüğü Salonu`nda yapıldı. Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, burada yaptığı konuşmada, verilecek oylarla 4 yıl boyunca Türkiye`de siyasal, ekonomik, sosyal ve toplumsal anlamda hangi politikaların nasıl uygulanacağına karar vereceklerini söyledi. Öztaşkın, "Bir yerde kendi geleceğimizi oylayacağız, kendi kaderimizi ellerimizle belirleyeceğiz. Ülkemizde çok önemli sorunlar var. Bu seçimler birçok kanaat önderinin söylediği gibi `tarihsel bir seçim` niteliği de taşımakta. Elbette ki her seçim önemlidir. Ama bu seçimin öneminin daha fazla olduğunu bizler de farkındayız" diye konuştu.

TÜRKİYE DEMOKRASİ YOLUNDAN ÇIKIYOR

Türkiye`nin giderek demokrasi yolundan çıktığını ve otoriterleşme yolunda bir yol aldığını iddia eden Öztaşkın, 7 Haziran seçimleriyle birlikte ülkede bir sistem tartışması da yaşandığını söyledi. 7 Haziran`daki seçim sonuçlarına göre başkanlık sisteminin gündeme geleceğinin de konuşulduğunu hatırlatan Öztaşkın, "Dolayısıyla hem kendi hem de ülkemizin geleceğini bu seçimlerde oylayacağız. Seçimler hem hesap sorma mekanizmasıdır, hem de geleceğinizi belirleme mekanizmasıdır. Oy verirken işçi gibi davranacağız. İşçi olduğumuzu unutmayacağız" dedi.

SİYASET SENDİKALARI BOŞ BIRAKIYOR

Siyasetin, sendikaları çok boş bıraktığı alanlardan birisi olduğunu öne süren Öztaşkın, sözlerini şöyle sürdürdü: " Sendika yöneticileri siyaseti ya kendi çıkarlarına hizmet eden bir araç olarak görüyor ya da kendi siyasi anlayışlarına hizmet olarak görüyorlar. Sendikalar olarak bu alanı çok boş bırakıyoruz. Boş bıraktığımız için de sermaye, egemen güçler bu alanı öyle bir dolduruyorlar ki iktidara kim gelirse gelsin hangi parti gelirse gelsin isteklerini, taleplerini bir bir hayata geçiriyorlar. Sendikalar olarak seçimlerde artık daha cesur davranmalı, daha net politikalar ve tavırlar ortaya koymalıyız. Ürkek ve korkak davranışlara bir kenara bırakmalıyız."

***

Recep Sefer, güven tazeledi

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi 12. olağan kongresi yapıldı. Kırıkkale Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede Recep Sefer ve Eyüp Kahraman yarıştı.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Başkanlıkta 150 delegeden 149 delege oy kullandı. Kullanılan oydan Başkan Recep Sefer 78 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Çarşaf liste şeklinde yapılan oylamada İdari Başkan Yardımcısı Mertgün Altınok ve Mali Başkan Yardımcısı Ömer Olgun delegelerin oyunu alamayarak kaybettiler.  Bazı işçiler, Başkan Recep Sefer’in kazanmasını ve Yardımcısı Mertgün Altınok ile Mali Başkan Yardımcısı Ömer Olgun’un kaybetmesine tepki gösterdiler. Bu arada arbede yaşandı. Polisin araya girmesiyle olay büyümende durduruldu.

ÇOK SAYIDA KATILIM

Kongrenin Divan başkanlığını Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaparken üyeliklerini Gani Gündoğdu, Süleyman Akyüz, Murat Marangoz ve Mesut Tetik yaptı. Kongreye Genel BaşkanÖztaşkın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İYİ OY KULLANIN

Öztaşkın 7 Haziran’da Türkiye’de genel seçimlerin yapılacağını belirterek, “4 yıl boyunca Türkiye’yi yönetenleri seçeceğiz. Kendi geleceğimizi oylayarak kendi kaderimizi kendi ellerimizle oylayacağız. İşçi sınıfının elinde 3 önemli güç var. Bunlar üretim gücü, tüketim gücü ve oy verme gücüdür. Ülkemizde çok önemli sorunlaroldu. Bu seçimler tarihsel bir seçim niteliği taşımaktadır. Bu seçimlerin öneminin farkındayız. Ekonomik ve sosyal alanda birçok sorunlar yaşanmaktadır. Bu seçimlerle birlikte Türkiye’de sistem (Başkanlık) tartışması yapılmaktadır. Şimdi Başkanlık sistemi gündemde. İş yerlerimizi özelleştirecek olanlara iş cinayetlerini önlemeyenlere dur demeliyiz. Her şeyi kendi elimizle belirleyeceğiz. Oy verirken düşüneceğiz ve oyumuzla hesap soracağız. Oy verirken işçi olduğumuzu unutmamalıyız. “dedi.

YENİDEN BAŞKAN

Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer ise  “4 yıl içerisinde iş yerlerinde neler yapıldığını tartışmak için bir aradayız. Burada hem geçmişimizi tartışacağız hem de geleceğimizi. Ülke ve Dünya’da o kadar çok gelişmeler oldu. Türkiye çok zengin bir ülke. Soma’da Ermenek’te yüzlerce iş cinayetleri yaşandı. Taşeron işçiler kadro ve sendikalı olmak için mücadele ettiler. Yüzlerce işçi işini kaybetti. 4 yılda çok şeyler yaşandı. Her şey 35 yıl önce yapılan darbe ile başladı. Kıdem tazminatının rafa kalktı, raftan indiSendikalar kıdem tazminatlarından vazgeçmiyor. Kıdem tazminatına dokunan eli kırarız. Umutsuz değiliz. Yarınlara umutla bakmak için iyi bir Türkiye bırakmak için mücadele etmeliyiz. Geleceği daha iyi kurmak için mücadele etmeliyiz. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmeliyiz. “diye konuştu.  Program daha sonra dilek ve temennilerin okunması ile devam etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü