Tavizler milletimizden gizleniyor

Tavizler milletimizden gizleniyor

TÜRKİYE KAMU SEN İL TEMSİLCİLİĞİNDEN 19 MAYIS MESAJI

Tavizler milletimizden gizleniyor

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yücel Karabacak'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında, 19 Mayıs 1919 ruhunun milli mücadeleye olan katkılarından bahsetti. Günümüzde ülkenin bölünmesi için var gücü ile çalışanların 19 Mayıs'ta ortaya konulan milli iradeyi yok etmek istediğini ifade eden Karabacak, Artık şehit haberi gelmiyor diye toplumumuzu kandıranlar, bunun arkasında yatan tavizleri milletimizden gizlemektedir.”

MİLLET OLARAK ÇOK ACI ÇEKTİK

 Yurdun düşmanlar tarafından işgal edilmesinin ardından alevlenen özgürlük ve bağımsızlık ateşinin Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmasıyla birlikte, organize ve fiili bir mücadeleye dönüştüğünü hatırlatan Karabacak, 19 Mayıs 1919'da yokluklar ve imkânsızlıklar içinde başlayan bu çetin mücadele, milletimizin, bağımsızlığı uğruna olmazı olur kılma iradesini de ortaya koymaktaydı. Doğudan batıya, kuzeyden güneye yurdun her köşesinde yaşayan halkımız, bir ve bütün olmanın bilincine varmış, özgürlük ve bağımsızlığı için ayağa kalkmıştı. Milli mücadelenin organize bir hal aldığı bu tarihte, yok olmak üzere olan bir halkın hep bir ağızdan haykırdığı Ya istiklâl ya ölüm!” parolası, Türkiye coğrafyasının bütün olumsuzluklara ve yokluklara rağmen Türk milleti tarafından bir kez daha fethedilmesini sağladı. Millet olarak çok acı çektik, çok bedel ödedik. Ecdadımız, kanlarıyla bir milletin tarihini yeniden yazdı, tarihin akışını değiştirdi; şeref ve haysiyetin milletlerin tarihinde ne denli büyük öneme sahip olduğunu tüm dünyaya hatırlattı” ifadelerini kullandı.

PİS PAZARLIKLARIN BAŞ AKTÖRLERİ

Karabacak şöyle devam etti: Bugün ise ülkemizin bölünmesi için var gücüyle çalışan iç ve dış mihrakların en büyük arzusu, 19 Mayıs 1919 günü ortaya konulan bu milli iradeyi yok etmek olarak belirmektedir. Bu nedenle milli mücadelemiz, bu mücadele sonucunda ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Cumhuriyetimiz ve bu süreçte elde ettiğimiz kazanımlarımız, ülke bütünlüğümüze kastedenlerin hedefi konumundadır. Ülkemiz içinde bazı odaklar, bölücülüğü şiar edinerek bin yıldır kardeşçe yaşayan insanlarımız arasına nifak tohumları ekme gayretindedir. Barışın anlamını bilmeyenler, dost görünüp düşman sahasında top koşturanlar, terör örgütü ile nikâh kıyanlar, bölücülüğü meşrulaştıranlar, yer altında yapılan pis pazarlıkların baş aktörleridir. Artık şehit haberi gelmiyor” diye toplumumuzu kandıranlar, bunun arkasında yatan tavizleri milletimizden gizlemektedir.”

PERVASIZ HAYALLERİ HÜSRANLA SONUÇLANACAK

Hal böyleyken, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması ve bütünlüğümüze kastedenlere karşı konması için bizlere düşen, 19 Mayıs 1919 günü milli mücadele için bu coğrafyadan fışkıran millet olma bilincine ve birlik ruhuna sahip çıkmak olacaktır. Bu noktada bizlere düşen görev ve sorumluluk, vatanımıza, bayrağımıza, dilimize sahip çıkmak, demokrasimizi korumak, ayrık otlarını, bölücüleri temizleyerek yarınlarımızı bir ve beraber olarak inşa etmektir. Bu bakımdan 19 Mayıs 1919 tarihini genç bedenlerin yüreğinde hissetmesini, gençlerimizin 19 Mayıs coşkusunu, gururunu yaşamasını sağlamak çok önemlidir. Cumhuriyetimiz'i kaldırıp Yeni Türkiye söylemiyle Başkanlık hayali kuranlar, Anayasamızdan Türk'lük şuurunu ve gururunu çıkartmayı vadedenler bilmelidir ki gençlerimiz Atatürk'ün kendilerine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkacak ve bu pervasız hayalleri hüsranla sonuçlandıracaktır.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ