Üniversite bambaşka bir çehreye bürünüyor

Üniversite bambaşka bir çehreye bürünüyor

REKTÖR DUR DURAK BİLMİYOR, PERSONEL KARINCA GİBİ ÇALIŞIYOR

REKTÖR DUR DURAK BİLMİYOR, PERSONEL KARINCA GİBİ ÇALIŞIYOR

Üniversite bambaşka bir çehreye bürünüyor

2017-2018 Akademik yılı için üniversitenin fiziki yapısında büyük değişiklikler yapılması planlanan Kırıkkale Üniversitesinde çalışmalar son hızla devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesinin adına yakışır bir kampüs alanına sahip olması için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, ?Bilimin ve kültürün merkezi olan üniversitemizde en önemli akademik çalışmalar en güzel fiziki artık ortamlarda olacak? dedi.

REKTÖR YILDIZ, BİRÇOK PROJENİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Kurulduğu 1992 yılından bugüne, her yönüyle ülkemizin en hızlı gelişen üniversitelerinden olan Kırıkkale Üniversitesinde 2017-2018 Akademik yılı için üniversitenin fiziki yapısında büyük değişiklikler yapılması planlanıyor. Göreve geldiği günden beri üniversite bünyesinde çok önemli araştırmanın, ulusal ve uluslararası birçok projenin öncülüğünü yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, ?Bilimsel ve kültürel çalışmalarla üniversitemizin adını Türk ve Dünya bilimine altın harflerle yazan değerli akademisyen, yönetici ve öğrencilerimize en güzel fiziki ortamları hazırlamak bizim için bir görevdir ve mutluluk kaynağıdır.?

BİRÇOK YENİLİĞE İMZA ATILACAK

?Göreve geldiğimiz günden beri bir taraftan akademik çalışmalar için her türlü desteği sağlarken diğer taraftan da bu çalışmaların yapılabilmesi için gereken fiziki ortamları da hazırlamamız gerekir mantığıyla hareket ediyoruz. Kampüsümüzde bugüne kadar yapılan birçok çalışmanın yanı sıra, üniversitemiz bünyesinde görev yapan mimar ve mühendislerimizin, Yapı İşleri Daire Başkanımız Ertuğrul Ateş önderliğinde ortaya koymuş oldukları projeler çerçevesinde kampüs alanımızda birçok yeniliğe imza atacağız? diye konuştu.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ EK BİNASI TAMAMLANMAK ÜZERE

2017-2018 Akademik yılı başlangıcında birçok yeni ortamın akademisyen, yönetici ve öğrencilerin kullanımına sunulacağını kaydeden Kırıkkale Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Ertuğrul Ateş de, projeler ve aşamaları hakkında bilgi verdi. İnşa aşamaları tamamlanmak üzere olan 4 büyük projenin üniversite kampüsündeki büyük eksikleri tamamlayacak takviye projeler olduğunun altını çizdi. Bu projelerden Fen Edebiyat Fakültesi Ek Binasının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Ateş, 12 bin metrekare kapalı alana sahip binada derslikler ve Öğretim Elemanı Odalarının yer alacağını, 2017-2018 Akademik Yılının başlangıcıyla birlikte hizmete sunulacağını belirtti.

TEKNOKENT, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN ÖNEMLİ

Ateş, önümüzdeki akademik yılın başlamasıyla birlikte hizmete girecek bir diğer binanın da Teknokent olduğunu beyan etti. Veteriner Fakültesi Arka kısmında, 6 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan Teknokent´in üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması açısından oldukça önemli olduğunun altını çizen Ateş, Teknokent´in hâlihazırda prefabrik bir binada çalışmalarını sürdürdüğünü, yeni binanın hizmete açılmasıyla birlikte gerek işbirliği yapılan firma sayısında gerekse bu firmalarla yapılan işbirliği ve proje sayısında önemli bir artış ortaya çıkacağını ifade etti.

ARITMA TESİSİ HAZIR GİBİ

Kırıkkale Üniversitesi´nin yıllardır üzerinde durduğu, ancak Prof. Dr. Ekrem Yıldız´ın Rektörlüğe gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız verilen en önemli projelerden birisinin de Arıtma Tesisi olduğunu kaydeden Kırıkkale Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Ertuğrul Ateş, bu tesisin de 2017-2018 Akademik Yılının başlangıcıyla birlikte hizmete sunulacağını bildirdi. Ateş, 33 bin kişi/6000 m3 kapasitedeki Arıtma Tesisinin inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ AÇILIYOR

Yapı İşleri Daire Başkanı Ateş, 2017-2018 Akademik Yılının başlangıcında hizmete girecek olan kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinin özellikle öğrencilerin ve elbette akademisyenlerin beklentilerini karşılayacak düzeyde olduğuna vurgu yaptı. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan yüzme havuzunun çevresinde de bir Halı Sahanın yanı sıra Voleybol ve Basketbol Sahası yer alacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan bu dört projenin yanı sıra, projelendirmeleri tamamlanıp ihale aşamasına getirilen dört büyük proje daha olduğunu kaydeden Ateş, Veteriner Fakültesi Arka Kısmında inşa edilecek büyük bir Kongre Merkezi, Hukuk Fakültesi Yan Kısmında yer alacak Merkezi Derslikler Binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Modern, Görkemli Ana Kapının gerek Kırıkkale Üniversitesinin prestiji, gerekse yapılacak olan akademik ve bilimsel çalışmalara uygun ortamlar sağlayacağını ifade etti.

YENİ PROJELER İHALE EDİLMEYİ BEKLİYOR

Ateş, bu projelerle ilgili olarak da şu bilgileri verdi: ?Merkezi Derslikler, derslik ihtiyacı doğması halinde tüm fakülte ve bölümlerin bu ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak, kampüsümüzün tam orta noktası olan Hukuk Fakültesi Binasının yan tarafına inşa edilecek. Bina 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve ihalesinin de Şubat 2017´de yapılması planlanıyor. Çok nemli bir diğer bina projemiz de 1000 (bin) kişilik Kongre Merkezi. Yine bu projemizin de 2017 yılı içerisinde ihale edilmesini planlıyoruz. 2017 yılı içerisinde ihale edilip inşaatlarına başlanmasını planladığımız diğer iki önemli proje de Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Modern Ana Giriş Kapısı.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti