Temiz okullar, beyaz bayraklarına kavuştu

Temiz okullar, beyaz bayraklarına kavuştu

OKULLARDA HİJYEN VE SAĞLIK ÖNEMLİ

Temiz okullar, beyaz bayraklarına kavuştu

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen ?Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi? kapsamında Kırıkkale´de 41 okula daha ?Beyaz Bayrak? sertifikası verildi.

OKULLARDA HİJYEN VE SAĞLIK ÖNEMLİ

Kent genelinde daha önce 99 okula verilen ?Beyaz Bayrak? sertifikası 41 okula daha verilmesiyle sayı 140´a yükseldi. Sertifikaların dağıtılmasıyla ilgili Kırıkkale Merkez Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde program düzenledi. Programda konuşan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, ?Beyaz Bayrak alan tüm okullarımızı, öğrencilerimizi ve okulların yönetici ve öğretmenlerini çalışmalarından dolayı tebrik diyorum. Ayrıca paydaşımız olan İl Sağlık Müdürü ve ekibine de teşekkür ediyorum. Okullarımızda öğrencilerimiz yaşıyor. Hiçbir öğrencimizin gözyaşı dökmesine ya da hasta olmasına tahammülümüz yok. Dolayısıyla Amacımız en üst düzeyde temizlik ve en üst düzeyde hijyen arzuluyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile çalışmalarımız bu kapsamda devam ediyor. Okullarımızdan yüzde 60 oranına beyaz bayrak vermiş durumdayız. Önümüzdeki hedefimiz tüm okullarımıza beyaz bayrak vermektir? dedi.

SAĞLIK BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ise, ?İki yılda 23 okuldan 140 sayısına ulaştık. Bu tür etkinliklerde amacımız toplumdaki sağlık bilincini önce çocuklara, sonra ailelere ve dolayısıyla tüm ülkemize yaymaktır. Tüm eğitim camiasına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. İnşallah hijyen kapsamına alınmayan hiçbir okul kalmayacak. Çocukların el yıkamasından tutun da, yemek yedikten sonra neler yapması gerektiği, tuvalet alışkanlıkları, çöpleri nereye atacakları, çevreyi nasıl koruyacakları gibi birçok konuyu kapsayan geniş bir konsept içerikli sağlık bilinci oluşturmak istiyoruz. Temennimiz bu yönde. İnşallah toplumun tamamını etkileyecek bir çalışma olacak? diye konuştu. Konuşmaların ardından beyaz bayrak kazanan okulların bayrak ve sertifikaları verildi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti