Psikologa ön yargılı bakmayın

Psikologa ön yargılı bakmayın

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, ağır ruhsal hastalığı olan hastaların tedavi edildiğini ve bir çok hastanın sağlıklarına kavuştuğunu söyledi. Güngüneş, kliniklerde psiko sosyal destek verildiğini belirterek, ‘Kimse psikologa ön yargılı olm

TEDAVİ ALTINA ALINIYOR

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, ruhsal problemleri olan hastaların, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi altına alındığını söyledi. Ağır ruhsal bozuklukları olan hastalara psiko sosyal desteğin verildiğini belirten Güngüneş, gerektiğinde evde sağlık hizmeti ile hastanın ayağına gittiklerini bildirdi. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ağır ruhsal bozukluğu olan tedavi edilerek topluma kazandırılmasının önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Güngüneş, şehirde bir çok kişinin psikolojik destek aldığını ifade etti.

 

RUH SAĞLIĞIMIZ BOZULUYOR

Dünyada yaşanan değişikliklerin, insanların ruhsal sağlığını bozduğunu ve bu konuda kişilerin önemli depresyonlara girdiğini belirten Güngüneş, araştırmalara göre her bireyin yılda iki kez psikologa gittiğini söyledi. Tedavi olan bazı hastalara antidepresan ilaçların verildiğini belirten Güngüneş, şehirde 248 vatandaşın ileri derecede şizofren hastalığının bulunduğunu bildirdi. Psikoloji servisine gelen hastaların ön yargılı olduğunu belirten Güngüneş, bu konuda vatandaşları uyarıyor. Daha ciddi, ağır depresyonun ve akabinde şizofrene kadar varabilecek hastalıkların erken tedavi ve düzenli ilaç yöntemi ile ortadan kaldırıldığını söyleyen Güngüneş, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

AĞIR RUHSAL BOZUKLUKLAR

Güngüneş konuşmasının devamında, “Hedefimiz; ağır ruhsal bozukluğu bulunan hastaları toplumla bütünleştirmek, yaşam kalitesini artırarak, toplumda hastalara ilişkin oluşan damgalama ve ön yargıların önüne geçebilmek, rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandırma ve desteklemeye ilişkin plan, program ve çalışmaların yapılması, hastalık durumlarının değerlendirilmesi, tedavi edilmesi ve izlenmesi,   topluma, hasta yakınlarına, sağlık personeline ve diğer ilgili personele ağır ruhsal bozukluklar alanında eğitim verilmesi ve İlimizde sağlam bilgi ve belgelere dayalı bir psikiyatrık hasta envanterini oluşturarak kayıt ve istatistiklerin tutulması, kayıtlı hastaların güçlendirilmesini sağlamaktır.” dedi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ