Zulüm karşısında susmak İslam dinine ihanettir

Zulüm karşısında susmak İslam dinine ihanettir

İHH İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale temsilcisi İl temsilcisi İsmail Kösal, Mescid'i Aksa'ya karşı yapılan tüm zalimane ahlaksız ve çirkin tutumlara karşı yetkilileri önlem almaya davet etti, Tüm sivil toplum kuruluşlarını bu zulme sessiz kalmalarını isteyen

KURAN-I KERİM OKUNDU

İHH İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale temsilciği tarafından Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayan İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticilerini yanı sıra Memur Sen Şube Başkanı Oktay Sümer ile sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  Kuran-ı Kerim okunmasından sonra İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi İsmail Kösal, yaptığı açıklamada İslam ümmetinin tarih boyunca haksızlıklara ve adaletsizliklere muhatap olduğunu ama bu zulümlere haksızlıklara sabır ve sükûnet ve mücadele ile bertaraf ettiklerini ifade etti. Kösal, “İslam dininin ilk kıblesi Mescid-i Aksa ya dünyanın en lanetli milleti İsrailoğulları askerlerinin postalları ile girip Mescid-i Aksa’nın içinde Kuran-ı Kerimleri yırtması dinimize yapılmış en büyük saldırıdır. Tüm siyasi örgütleri ve sivil toplum örgütlerini bu saldırıya karşı seslerini çıkarmaya ve duyarlılık sergilemeye davet ediyoruz” dedi. İslam dininin ilk kıblesi ve Miracın sembolü olan Mescid-i Aksa ya karşı İsrail devletinin uyguladığı zulümler artarak devam etmektedir. İşgalci İsrail devleti Müslümanlara ve Müslümanların kutsallarına saldırılarını gün geçtikçe artırmaya ve bu zulümlerle devlet terörü uygulayarak orta doğuda devletini zulümle güçlendirmeye dolayısı ile terörü devlet siyaseti haline getirmeye devam etmektedir” ifadesini kullandı.

KIBLEMİZE SALDIRILDI

Bu büyük saldırı ve provokasyon ile Müslümanların ilk kıblesine saldıran İsrail askerleri Mescid-i Aksanın kutsiyetini hiçe sayarak Müslümanlara çok büyük saldırıda bulunduğunu Mescid-İ Aksa’nın Peygamber Efendimizin Rabbine yöneldiği ilk kıble olduğu, Peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer olduğunu, Namaz kılmanın elli bin kat sevap olduğu, Peygamber efendimizin kendisine saygı ve hürmet edilmesi gereken mescit olduğunun altını çizerek“ İslam dininin en ulvi mercilerinden olan kıble olgusunun ilk sembolü olan ve Peygamberimizin namazda kıble olarak yöneldiği ilk kıble olma özelliği ile ve Miraçta ziyaretgah olma özelliğine de sahip olması itibari ile İslam dininin üçüncü mescidi olan Mescid-i Aksanın lanetli kavim olan Yahudiler tarafından saldırıya uğramış olması dinimize yapılmış olan en büyük saldırı olarak hafızalarımızdan silinmeyecektir. Tüm Müslüman kardeşlerimiz bu saldırıya karşı duyarlılıklarını sergilemeli ve suskunluklarını bozmalıdırlar. Müslümanların ilk kıblesi lanetli bir kavmin saldırılarına maruzken bu saldırıya duyarsız kalmak sessiz kalmak Mescid-i Aksa ya sahip çıkmamamız anlamına gelmektedir Tüm siyasi oluşumları ve Sivil toplum örgütlerini bu alçakça saldırıya karşı seslerini çıkarmaya ve bu zulümlere ortak olmamaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

Kösal, “Sesimizi yükseltmeliyiz çünkü saldırıya maruz kalan mescit Peygamber Efendimizin Rabbine yöneldiği ilk kıblesidir. Buhari ve Müslim`in rivayet ettiklerine göre el-Bera ibn-u Azib (r.a.) şöyle söylemiştir: "Resulullah (a.s.) Beyti Makdis (Mescidi Aksa) tarafına on altı ya da on yedi ay namaz kıldı. Resulullah (a.s.) Kâbe tarafına namaz kılmayı arzuluyordu. Yüce Allah da şu ayeti kerimeyi indirdi: "Yüzünü göğe doğru çevirip durmanı görüyoruz. Seni hoşnut kalacağın kıbleye doğru yönelteceğiz. Artık yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir. Ve her nerede olursanız olun yüzünüzü onun tarafına çevirin." (Bakara, 2/144) Bunu teyit eden daha birçok hadisi şerif rivayet edilmiştir. Sesimizi yükseltmeliyiz çünkü saldırıya maruz kalan mescit Peygamber Efendimizin Miraca yükseldiği mescittir. İsrâ suresinin 1. ayetinde şöyle buyuruluyor: “Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescid-i Haram`dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa`ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir."

ZİLLET İLE ÖLECEĞİZ

Kösal, açıklamasını son kısmında kutsiyeti kesin deliler ile sabit olan Mescid-i Aksaya karşı yapılan tüm zalimane ahlaksız, çirkin tutumlara arşı tüm yetkilileri önlem almaya davet ederek “ Tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi oluşumlardan bu davaya gerek ilgi ve alaka ile duyarlılık sergilemelerini bekliyoruz. Ya kutsal mabetlerimize ve davamıza sahip çıkacağız ya da zillet ile öleceğiz. Ya zalimlerin zulmüne sessiz kalıp ortak olacağız ya da bu davaya baş koyacağız” şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ