AKŞENER; "BİR OYUNUZ KEMAL'E, BİR OYUNUZ MERAL'E"

AKŞENER;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Kırıkkale'de birlikte bir araya geldi.

“EKONOMİMİZİ BİLGE YILMAZ YÖNETECEK”

Akşener, “Şimdi sizi kiminle tanıştıracağım… Profesör Doktor Bilge Yılmaz. İnşallah ekonomimizi yönetecek… Ama enteresan bir şey… İki öğretmenin oğlu. Yani hayatı boyunca sizin olması gereken imkanlarınızın yani sınavların dürüst olarak yapıldığı ve kazandığınız sınavlarla okumuş… 30 yıldır Amerika'da dünyanın bir numaralı üniversitesinde finans dersi veriyor. Ama ne yapmış biliyor musunuz? Vatandaşlık almamış vatandaşlık. Bu arkadaşımız hâlâ Türk vatandaşı. Amerikan vatandaşı olmamış” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi

Akşener, konuşmasında, vatandaşlardan “Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e” diyerek oylarını istedi. Akşener, miting konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisi için kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yanıt verdi. Akşener, şunları söyledi: “Sayın Erdoğan, Recep Bey dünkü yaptığı konuşmada dedi ki ‘Sayın Kılıçdaroğlu teröristlerden talimat alıyor.' Ben talimat özürlü bir şahıs olduğum için bana talimat diyemedi. Teröristlerle el ele dedi. Peki muhterem; şimdi Kırıkkale'ye geliyorsun, diyorsun ki bunlar PKK'lı. Diyarbakır'a gidiyorsun Meral Akşener için diyorsun ki faili meçhulcü. Arkadaş karar ver ya ben neyim? Ama bu el sıkışmak çok ilginç bir şey. El ele tutuşmak.

“BEBEK KATİLİYLE EL SIKIŞAN KENDİLERİDİR”

Bir, bebek katiliyle el ele tutuşan sensin Recep Bey. Onun kardeşine ‘bizim Mehmet' dedin. Akraba mısınız muhterem? Bizim Mehmet diyorsun kardeşine. İki, Osman Öcalan'ı Kandil'den getirip TRT'ye çıkardın Recep Bey. Sen bunlarla akraba mısın? Bu el PKK'da, bu el Hizbullah'da muhterem. Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü. Biz burada insanımızı şucu bucu diye ayırmayı reddettiğimiz için bugün burada beraberiz.

Emeklilerin en düşük maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor

 Oğlu 82 puan alıp, mülakatta elenmiş bir annemin feryadı. 92 puan alıp atanamamış çocuklar gördüm. Ama AKP'de ayısı dayısı olanlar 52 puanla, 60 puanla atanmışlar. İşte buna haram olsun, zıkkım olsun. O dönemde gezerken gördük ki biz, beş çeşit emekli maaşı var. 1500 lira var, 1900 lira var… Geldim bu arkadaşımıza dedim ki ‘Bunu nasıl çözeriz?' Sayın Genel Başkanım dedi. Emeklilerin en düşük maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor. Asgari ücretin de hesabı yapıldığında içinden vergi alınmaması gerekiyor. Biz bunları söyleye söyle 7500 liraya çıkardılar.

“MAKİNE KİMYA ENDÜSTRİSİNİ BİZ ÇÖZECEĞİZ” Bu şehirde yüzde 25 işsiz genç var. Onu da biz çözeceğiz. Makine Kimya Endüstrisi'ni aldılar elinizden. KİT olmaktan çıkardılar. İnsanlar işten çıkarıldı. Yerine yenisi alınmadı. Onu da biz yeniden ihya edeceğiz ve bu şehirde işsiz genç kalmayacak inşallah.


 



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı