Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz ve Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz

Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz ve Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz

KESK Kırıkkale Kadın Platformu Sözcüsü Eğitim-Sen Kadın Sekreteri, kapitalizm ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğine karşı yıllardır mücadele verdiklerini belirterek Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için örgütleniyoruz” dedi.

KADINLAR MEYDANDA BULUŞTU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla KESK Kırıkkale Şubeler Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanında kutlama etkinliği düzenlendi. KESK’e bağlı sendikalar ile bazı sivil toplum kuruluşları ve Cumhuriyet Halk Partisi’ yöneticilerinin ve kadın üyelerin katıldığı etkinlikte kadınlar taşıdıkları dövizlerle kadına yönelik şiddeti protesto ettiler. Kadınlar sık sık sloganlar atarak son yıllarda giderek artan kadına şiddetin ve kadın ölümlerinin bundan sonra önüne geçilmesini istediler Kadınlar insanca bu toplum içinde yaşamanın kendilerine tanınan bir hak olduğunu belirterek özellikle erkek egemenliğinin son bulmasını kadın erkek eşitliğinin sadece sözde değil yaşamın her alanında uygulanması gerektiğini belirttiler.

HALAY ÇEKİP OYUNLAR OYNADILAR

Cumhuriyet Meydanında toplanan kadınlar son yaşanan Özge Can olayının bir daha yaşanmaması için yetkililerin de dikkatini çekerek “Özgecan’lar bir daha katledilmesin, Özgecan’ın katilleri hak ettiği cezayı alsın, Özgecan’ın intikamı alınacak” diyerek bu acı cinayeti de protesto ettiler. Konuşmacı kadınlarda Hükümetin kadınlar ilgili uygulamalarını eleştirerek hükümet içinden kadınla ilgili söylemlerin kabul edilir olmadığını belirttiler. Daha sonra kadınlar çalan müzik eşliğinde halaylar çekip oyun oynadılar. Kadınlar daha sonra sessizce dağıldılar.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ