ÖZGÜRLÜKLER HUKUKUN GÜVENCESİ ALTINA ALINACAK

ÖZGÜRLÜKLER HUKUKUN GÜVENCESİ ALTINA ALINACAK

Kırıkkale`de 2011-2012 Adli Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Av. Şamil Özdemir Hukukun üstün olduğu ve Hukuk Devletinde özgürlükleri hukukun güvence altına alacağını söyledi.

MEYDANDA ANITA ÇELENK KONDU

Cumhuriyet Meydanınd daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 2011-2012 Adli Yılı açılış törenine hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı. Tören Atatürk Anıtı`na çelenklerin sunulmasıyla başlarken, ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada, bir konuşma yapan Kırıkkale Baro Başkan Yardımcısı Avukat Şamil Özdemir Hukukun üstün olduğu ve Hukuk Devletinde özgürlükleri, hukukun güvence altına alacağı belirterek, yeni adli yılın herkese hayırlı olmasını diledi.

 

SALDIRILAR VE TERÖR

Özdemir, "Yine son zamanlarda artan terör ve bölücü faaliyetler neticesinde şehit olan tüm askerlerimizi rahmetle anıyor ailelerine başsağlığı diliyorum. Kırıkkale barosu olarak Devletin Bölünmez birliğine yönelik saldırıları ve terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Yargının temel hedefi ve amacı, vatandaşlarımızın devlete ve dolayısıyla yönetime güven duydukları, kişiliklerini korkusuzca geliştirebildikleri, bireyin kendini güvende hissettiği, hak arama özgürlüğünden yararlanabildiği, yargının bağımsız ve tarafsız olarak güvenceli çalışabildiği hukuk devleti ve hukukun mutlak üstünlüğü ilkesine dayanan devlettir" dedi.

 

ADALET SİSTEMİNDE SIKINTI

Hukukun üstün olduğu hukuk devletinde, özgürlükleri hukuk güvence altına alır diyen Baro Başkan Yardımcısı Şamil Özdemir, "Bir ülkede hukuk ve adalet varsa özgürlükler güvence altına alınmış demektir. Her adli yıl açılışında, Ülkemizin adalet sisteminde, kendi gözlemlerimize göre eksik bulduğumuz yerleri, hatalı uygulamaları eleştirdiğimizi sizlerin de en az bizim kadar iyi bildiği bir gerçektir. Bu adli yıl açılışında geçen yılların aksine eleştirilecek bir şey bulamamayı inanın çok isterdim. Ancak ne yazık ki bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi ülkemizin adalet sisteminde pek çok sıkıntının mevcut olduğu görülmektedir" şeklinde konuştu.

 

AVUKATLAR, SIĞINILACAK BİR LİMANDIR

Törenin ardından hakimler, savcılar ve avukatlar Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`i makamında ziyaret etti. Kırıkkale Valiliği tarafından Avukatlar için projeler yapıldığını ifade eden Vali Güner, "Avukatlar, sığınılacak bir limandır. Bizler, avukatların kişilerin problemlerini çözdüğünü ifade etsek de toplum yararına çalışmalar yapmaları için tüm çaba ve gayretlerini göstererek çalışıyorlar. Avukatlar, toplumu en iyi analiz eden insanlardır ve toplumun birer aynasıdır" dedi



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama