Dağcılarımız yine bir rekora imza attı

Dağcılarımız yine bir rekora imza attı

81 ÖĞRENCİ, 10 ÖĞRETMEN KATILDI

Dağcılarımız yine bir rekora imza attı

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, ´Spor kardeşliktir, kardeşlik küçük yaşta başlar´ projesini yeniden hayata geçirdi.

81 ÖĞRENCİ, 10 ÖĞRETMEN

Projede toplam 81 öğrenci 10 öğretmen yer alırken onlara Kale Dağcılık doğa sporları kulübünden iki lisanslı dağcı eşlik etti. 2015´de Konya-Taşkent-Çetmi köyü Mahram Dağları´nda 10 öğrenci ile başlayan bu yolculuk, 2016´da Konya-Klistra Köyü-Alisumas Dağı, Niğde-Gölcük-Göllü Dağı ve Kulu-Karacadağ zirvelerinde olgunlaştı. 2017 yılında ise projeye destek Konya-Kulu-Kozanlı 75.Yıl Birol Polat Ortaokulu´ndan geldi. Devamında Ahmet Yesevi İmam Hatip ortaokulu, Yeşilyurt Ortaokulu ile Karacadağ Ortaokulu da projeye katılarak projenin hayata geçmesinde önemli rol oynadılar.
Projede toplam 81 öğrenci 10 öğretmen yer alırken onlara Kale Dağcılık doğa sporları kulübünden iki lisanslı dağcı eşlik etti. Faaliyet Kulu-Yaraşlı Ortaokulunun ormanlık mesire alanında kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrasında çocuklara çadır nasıl kurulur bilgisi pratik ve teorik olarak verildi Esas amacı kardeşlik olan projede, her çocuğa 81 ilimizin plaka ve isimleri yazılı pankartlar oyun ve soru eşliğinde takdim edilerek iller arası bütünlük ve sevgi bağı kurulması sağlandı. Kale Dağcılık Kulübü Başkanı Metin Atun´un önderliğinde, tek sıra halinde emniyetli bir şekilde tırmanışa geçildi. Yükseldikçe etrafın güzelliğini seyreden genç dağcıları, zirveye ulaşmanın keyfini yaşadılar.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok