Bir pil, atom kadar zarara yol açar

Bir pil, atom kadar zarara yol açar

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI VE İMHA EDİLMESİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI VE İMHA EDİLMESİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Bir pil, atom kadar zarara yol açar

Belediye Meclis Toplantı Salonunda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü önceliğinde Atık Pillerin Çevreye verdiği zararlar anlatıldı.

KÜÇÜK AMA ÇEVRE İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Küçük ama çok tehlikeli olan bir madde olan piller, metal iyonu içermekte ve içerisinde çok çeşitli elementler bulundurması nedeniyle çok tehlikeli tahribatlar oluşturulduğu konusu vurgulanan eğitim seminerinde öğretmenlere Atık Piller konusunda bilgiler verildi. 1 adet atık pil 4 metreküp toprağı zehirleyerek ekolojik sistemi çökerttiği bilgisi verilen eğitim seminerinde öğretmenlerin soruları Taşınabilir Pil Üretimi ve İthalat Derneği Ankara Sorumlusu Elektrik ve Elektronik Mühendisi Abdullah Ömür tarafından yanıtlandı.

HER YIL KAMPANYA DÜZENLENİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Belediyenin bu tür seminerlere her zaman destek verdiğini vurgulayarak ?İlimiz genelinde her yıl geleneksel olarak Dünya Çevre Gününde okullar arası atık pil kampanyası düzenleniyor. Sıralamaya giren okullarımıza hediyeler veriliyor. Geçtiğimiz yıl 700 kg atık pil toplayarak öğrencilerimizi bu konuda duyarlı olmalarını sağlıyoruz. Seminere ilgi ve alaka gösteren eğitimcilerimize teşekkür ediyorum? dedi.

ÖĞRETMENLER TEŞEKKÜR ETTİ

Seminere katılan öğretmenler, böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediyemize desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü